Ajankohtaista

Ajankohtaista

Voimistelun kevätjuhla ja kauden päättäjäiset tiistai 9.5 klo 17.30

Tervetuloa voimistelujaoston kevätnäytökseen ja kevätkauden päätökseen jossa kaikki jaoston ryhmät esiintyvät. Palkintojenjakoa. Kahvi- / mehutarjoilu ja pieni makeapala sisältyy pääsymaksuun, aikuiset 5€, sisarukset ilmaiset. Julkaisemme kauden 2023-2024 ryhmät ja aikataulut elokuun ensimmäisellä viikolla. Kaikki tämän kauden voimistelijat saavat silloin mahdollisuuden varata paikan toiminnasta ennen kuin ryhmiin otetaan uusia jumppareita. Info lähetetään kun sen aika on, seuratkaa mielellään meidän instagramia / facebookia. Harrasteryhmien kausi päättyy kevätnäytökseen. Ryhmät jotka jatkavat saavat tästä infoa erikseen.

Voimistelun kevätjuhlat
5€/Aikuinen

Tervetuloa17.40-18.30
Näytöksiä 

“LEJONEN / Leijonat”FoB – Aikuinen-lapsi 
“SKOJ PÅ HAWAI / Hauskaa Hawaijilla” GYMNASTIKSKOLA 4-5 ÅR / Voimistelukoulu
NINJAGYM 6-7 ÅR / Vuotiaat“
ELEFANTERNA FRÅN INDIEN / Norsut Intiasta“FAMILJEGYM / Perhegym
“FAMILJECIRKUS / Perhesirkus”FAMILJESAGOJUMPA / Satujumppa perheille
NINJAGYM8-9 ÅR / Vuotiaat
“UNDER THE SEA”REDSKAPSGYMNASTIKSKOLA 6-7 ÅR / Telinevoimistelukoulu 6-7 v.
“NIGHT TRAIN”NINJAGYM 6-10 ÅR / Vuotiaat

SERVERING / Tarjoilu
PREMIERINGAR / Palkinnot18.45-19.15

UPPVISNINGAR / Näytöksiä

“FUTURE ME”STARA 6-9 ÅR /  Vuotiaat
“PIF HEROES”STARA B
PIRATERNA / Piraatit
REDSKAPSGYMNASTIKSKOLA 8-10 ÅR / Telinevoimistelukoulu 8-10 v
FREEGYM 10 +“FEARLESS”GYM FOR LIFE
“SNOWFALL”REDSKAPSGYMNASTIK ÅK 5 UPPÅT / Telinevoimistelu 5 lk ylöspäin
“BAZAR!”TÄVLING / Kilpa B-E
  • yleensä ei pidetään treenejä syyslomalla, hiihtolomalla tai pyhäpäivinä (ellei muuta ilmoiteta)
  • lukukausimaksuun ei sisälly vakuutusta, tarkistakaa omasta vakuutusyhtiöstänne, että vakuutus on kunnossa.
  • Kaikki ryhmät on PIF-centerissä,  paitsi perhevoimistelu maanantaina joka om Malmin koululla.


Syyslukukauden ryhmien esittely:

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

ERITYISRYHMÄT

Spessugym UUTUUS!

Maanantai klo 17.45-18.45

Spessugym on voimistelutunti lapsille joilla on erityistarpeita ja on osaa voimisteluliiton (SVOLI) projektia Erityistä VoiMaa. Tavoite on tehdä voimistelusta mahdollinen myös lapsille joilla on esim. kehityshäiriöitä tai muita erityistarpeita. Ota yhteyttä voimistelujaostoon gymnastik@pargasif.fi  jos haluatte tähän mukaan. 

Pääohjaaja: Sofia Nyberg, Heidi Österman ja Sara Vaittinen

PERHEVOIMISTELU

Perhevoimistelu lapsille 1-3 v.

Maanantai klo 17-17.45 (Malmin koulu)

Leikkisää voimistelua ja motoriikan harjoittelemista yhdessä vanhemman kanssa. Leikin ja musiikin kautta lapsi kehittää koordinaatiotaan sekä motoorisia perusliikeitään ympäri salia sekä voimistelutelineillä (juosta, hyppiä, ryömiä, roikkua, pyöriä, tasapainotella, kiipeä).Lapsella tulee olla oma tuttu ja turvallinen aikuinen mukana koko voimistelutunnin aikana. Yhdessä pidämme kivaa!

Ilmoittautumiset: gymnastiksektionen@gmail.com

Perhevoimistelua lapsille 3-5 v. “SATUJUMPPA”

Sunnuntai klo 11-12

80€ yksi lapsi / 110€ useampi lapsi

Lapset tutustuvat voimistelumaailmaan tutun aikuisen seurassa. Leikkiä ja liikettä musiikkiin mutta myös temppuratoja telineillä

Pääohjaaja: Linda Baarman, ilmoittautumiset: linda.baarman@hotmail.com

Perhevoimistelua lapsille 4-6 år UUTUUS!

Keskiviikko klo 17.45-18.45

80€ lapsi / 110€ useampi lapsi

Yhdessä oman aikuisen kanssa lapsi opettelee telinevoimistelun alkeita. Vanhempi on mukana lähinnä tukemassa lapsen telinevoimistelutaitojen opettelua, mutta tehdään myös liikkeitä johon aikuinenkin osallistuu. Sekä aikuinen että lapsi pukeutuvat voimistelemaan, mutta pääfokus on lapsen voimistelutaidoissa.

Pääohjaaja: Sofia Nyberg, ilmoittautumiset: svoli-info@pargasif.fi

RYHMIÄ LAPSILLE 4-7 V.

Voimistelua lapsille 4-5 v.

Tiistai klo 17-17.45

90€

Voimistelukoulu-ryhmissä liikkuminen on iloinen asia ja lapset saavat harjoitella koordinaatiota ja motoriikkaa omalla tasollaan. Voimistelukoulussa luodaan voimistelutaitojen pohja, josta lapsi voi ponnistaa eteenpäin telinevoimistelukouluun, kilpavoimisteluun, tai Ninjagym/ Freegymin harrasteryhmiin. Voimistelukoulu on Suomen Voimisteluliiton lanseeraama konsepti ja kokonaisuus jonka pääohjaaja on saanut voimisteluliitolta koulutusta voimistelukoulu tuntien ohjaamiseen. Tuntien aikana käytetään osallistujapassia uusien liikkeiden oppimisessa.

Pääohjaaja: Linda Baarman, ilmoittautumiset: linda.baarman@hotmail.com

Telinevoimistelukoulu 5-7 v.

Tiistai klo 16-17.30

110€

Telinevoimistelukoulussa voimistelija harjoittelee oppiakseen telinevoimistelun pronssiliikkeet. Voimistelumerkit ovat voimisteluliiton kehittämiä ja niiden saaminen edellyttää perusliikkeiden kuten kuperkeikkojen, käsilläseisontojen, puomisarjojen ymv. opettelua tarkasti. Harjoitteluun sisältyy myös paljon nojapuuharjoittelua, köysikiipeilyä jne jotka ovat perustaitoja kun harrastaa telinevoimistelua. Vahva suositus on että lapsi osaa jo vähintään yhden leuan (tai kykenee roikkumaan leuanvetoasennossa leuka aisan yli 10 sekuntia) sekä nostamaan riipunnassa jalat suorana vaakatason yli.

Pääohjaaja: Milla Selin, ilmoittautumiset: milla.selin10@gmail.com

Ninjagym 6-7 år UUTUUS!

Torstai klo 18.15-19.15

120€

Ninjagym on yhdistelmä voimistelua sekä parcourmaista liikettä. Ryhmä lämmittelee ja treenaa sitten esim temppuradoilla tavalla joka kehittää motoriikkaa, voimaa ja ketteryyttä, mutta myös voimistelun perusliikkeitä. Kaudella 2021-2022 otettiin ohjelmistoon Freegym yli 10 vuotiaille mutta tämä vuonna mukaan tulee myös siis Ninjagym, joka on Freegym toimintaa mutta alle 9 vuotiaille.

Pääohjaaja: Jerry Nyholm, ilmoittautumiset: susanna.lehtinen@edu.pargas.fi

“Esikilpa”-ryhmä STARA

Sunnuntai klo 16.30-18

110€

Ryhmä on lapsille vuosiluokissa 0-2 jotka harjoittelevat osallistuakseen telinevoimistelun STARA-tapahtumiin. STARA-tapahtumat ovat voimisteluliiton järjestämiä tapahtumia jotka ovat vaihtoehto kilpailuille ja jossa lapsi saa kehittyä sarjojen suorittamisessa jokaisella telineellä ilman että pisteytetään suorituksia tai saadaan sijoituksia. Ryhmä pyrkii osallistumaan STARA tapahtumiin muutama kerta per vuosi sekä Paraisilla että lähiseuduilla. Ryhmä tähtää myös telinevoimistelumerkkien suorittamiseen. Voimisteluliiton merkit edellyttää että voimistelija oppii perusliikkeet kuten kuperkeikat, käsilläseisonnat, puomisarjat ymv tarkasti. Treeneihin sisältyy paljon nojapuuvoimistelua, köysikiipeilyä ymv jotka ovat olennainen osa telinevoimistelijan polkua. Vahva suositus on että lapsi osaa jo suurpiirteisesti kuperkeikat, kärrynpyörän ja että osaa vähintään yhden leuanvedon (tai kykenee roikkumaan leuanvetoasennossa leuka aisan yli 10 sekuntia) sekä nostamaan riipunnassa jalat suorana vaakatason yli. 

Pääohjaaja: Sofia Nyberg, ilmoittautumiset whatsappilla tai svoli-info@pargasif.fi

RYHMÄT LAPSILLE 8 V. YLÖSPÄIN

Ninjagym 8-10 år UUTUUS!

Torstai klo 17-18.15

120€

Ninjagym on yhdistelmä voimistelua sekä parcourmaista liikettä. Ryhmä lämmittelee ja treenaa sitten esim temppuradoilla tavalla joka kehittää motoriikkaa, voimaa ja ketteryyttä. Tunnilla tehdään myös voimistelun perusliikkeitä. Kaudella 2021-2022 otettiin ohjelmistoon Freegym yli 10-vuotiaille ja tänä vuonna mukaan tulee myös siis Ninjagym, joka on Freegym toimintaa mutta alle 10-vuotiaille.

Pääohjaaja: Manja Lindell, ilmoittautumiset: manja.lindell@icloud.com 

Telinevoimistelukoulu 8-10 vuotiaat

Tisdag kl. 17.30-19

110€

Telinevoimistelukoulussa voimistelija harjoittelee oppiakseen telinevoimistelun pronssiliikkeet. Voimistelumerkit ovat voimisteluliiton kehittämiä ja niiden saaminen edellyttää perusliikkeiden kuten kuperkeikkojen, käsilläseisontojen, puomisarjojen ymv. opetttelua tarkasti. Harjoitteluun sisältyy myös paljon nojapuuharjoittelua, köysikiipeilyä jne jotka ovat perustaitoja kun harrastaa telinevoimistelua.

Pääohjaaja: Livia Engström, ilmoittautumiset livia.engstrom1@gmail.com

Gym for life tytöt 3-6 (2010-2013 syntyneet) UUTUUS!

Maanantai 16-17.30

110€

Tämä on ryhmä tytöille jotka omaavat jo jonkun verran voimistelutaitoja ja jotka haluaisivat treenata ryhmässä joka tekee mm. näytöksiä omiin tapahtumiin (tulevaisuudessa ehkä esiinnytään myös muualla). Syksyllä 2022 ryhmä työstää näytöstä joka esitetään jaoston kaudenpäätöksessä joulukuussa. Ryhmä harjoittelee uusia variaatioita temppuihin lähinnä permannolla ja minitrampoliinilla ja voimistelijoilta edellytetään näin ollen jonkun verran voimistelutaustaa. Tästä syystä ryhmässä on etukäteisvaatimuksena pronssimerkin suorittaminen. Lisää infoa pronssimerkin suorittamisesta saat jaostolta sähköpostitse svoli-info@pargasif.fi

Pääohjaaja: Sofia Nyberg ja Milla Selin, ilmoittautumiset: svoli-info@pargasif.fi

Voimistelua tytöt vuosiluokka 5 ylöspäin

Maanantaisin klo 19-20.15

100€

Tähän voimisteluryhmään ovat kaikki tytöt tervetulleita mukaan, sekä aloittelijat että he jotka omaavat jo voimistelutaitoja. Teemme yhteisen lämpän joka ei vaadi että on voimistellut aiemmin sekä liikkeitä voiman kehittämiseen, sekä harjoittelua kaikilla telineillä ohjaajien toiveiden mukaisesti.

Pääohjaaja: Sofia Nyberg, ilmoittautumiset svoli-info@pargasif.fi

Freegym vuosiuokka 5 ylöspäin

Torstaisin klo 19.15-20.30

120€

Freegym on sekoitus voimistelua, voimaharjoittelua, voltteja ja parcouria. Pääpainopiste on temppujen opettelussa – telinevoimistelun kilpajärjestelmät ja sarjat ei löydy tässä lajissa.

Pääohjaaja: Jerry Nyholm, ilmoittautumiset: susanna.lehtinen@edu.pargas.fi

TELINEVOIMISTELU KILPAILULAJINA

PIF-voimistelujaostossa voi osallistua voimistelukilpailuihin ja STARA-tapahtumiin jotka ovat voimistelulliittojen järjestämiä ympäri Suomea. STARA-tapahtumat ovat voimisteluliiton järjestämiä tapahtumia jotka ovat vaihtoehto kilpailuille jossa lapsi saa kehittyä sarjojen suorittamisessa jokaisella telineellä ilman että annetaan pisteitä tai sijoituksia jossa 12-vuotiaat lapset saavat mahdollisuuden harjoitella telinevoimistelusarjojen esittämistä ilman pisteitä tai sijoituksia, kaikki saavat osallistujamitalin sekä kirjallista palautetta. Seuraamme myös voimisteluliiton telinevoimistelun merkki- ja kilpailujärjestelmää ja ryhmissö voi näin ollen olla ennakkovaatimuksena jotkut merkit tai esitaidot sillä voimisteluliitto edellyttää merkkien suorittamista ennen siirtymistä uusiin kilpaluokkiin. Kaikki kilparyhmät myyvät myös kakkutukun tuotteita kerran per kausi kattaakseen ne korkeammat menot jotka kilparyhmän pyörittäminen tuo mukanaan (on mahdollista korvata myynti korkeammalla kausimaksulla, tällöin kausimaksuun lisätään 50€).

“Esikilpa”-ryhmä STARA

Sunnuntai klo 16.30-18

110€ / 165€

Ryhmä on lapsille vuosiluokissa 0-2 jotka harjoittelevat osallistuakseen telinevoimistelun STARA-tapahtumiin. STARA-tapahtumat ovat voimisteluliiton järjestämiä tapahtumia jotka ovat vaihtoehto kilpailuille jossa lapsi saa kehittyä sarjojen suorittamisessa jokaisella telineellä ilman että annetaan pisteitä tai sijoituksia. Ryhmä pyrkii osallistumaan STARA tapahtumiin muutama kerta per vuosi sekä Paraisilla että lähiseuduilla. Ryhmä tähtää myös telinevoimistelumerkkien suorittamiseen. Voimisteluliiton merkit edellyttää että voimistelija oppii perusliikkeet kuten kuperkeikat, käsilläseisonnat, puomisarjat ymv tarkasti. Treeneihin sisältyy paljon nojapuuvoimistelua, köysikiipeilyä ymv jotka ovat olennainen osa telinevoimistelijan polkua. Vahva suositus on että lapsi osaa jo kuperkeikat, kärrynpyörän ja että osaa vetää vähintään yhden leuan (tai kykenee roikkumaan leuanvetoasennossa leuka aisan yli 10 sekuntia) sekä nostamaan riipunnassa jalat suorana vaakatason yli. Ryhmälle tulee lisäkustannuksina STARA-lisenssi (14€) sekä seuran voimistelupuku (noin 30-40€). 

Pääohjaaja: Sofia Nyberg, ilmoittautumiset whatsapp ryhmien kautta tai svoli-info@pargasif.fi

Suosittelemme että lapsi osallistuu myös Telinevoimistelukouluun tiistaisin. Tällöin kausimaksu on 165€.

STARA kilpaluokka B

Keskiviikko klo 17.15-19.15

130€

Treeneissä opetellaan valmiita kisasarjoja (luokka B) kaikilla telineillä. Sarjoilla voimistelija voi osallistua STARA-tapahtumiin muutamia kertoja per vuosi sekä Finland Svenska Gymnastikförbundetin (FSG) kilpailuihin kerran per kausi. Osallistuminen ryhmään edellyttää että pronssimerkki on suoritettuna. Lisätietoja pronssimerkin suorittamisesta saat svoli-info@pargasif.fi

Treenit voi voimistelijan iän, tason ja tavoitteiden mukaan yhdistää Telinevoimistelukouluun tiistaisin tai Gym for life-ryhmään maanantaisin. Lukukausimaksu on silloin 180€.

Pääohjaaja: Line Snåre ja Manja Lindell

Ilmoittautumiset: whats app viestillä Sofialle

KILPA B

Keskiviikko klo 17.15-19.15

Sunnuntai klo 14.30-17

130€

Treeneissä opetellaan valmiita kisasarjoja (luokka B) kaikilla telineillä sekä uusia taitoja varten. Sarjoilla voimistelija voi osallistua Finlands Svenska Gymnastikförbundetin (FSG) kilpailuihin kerran per kausi sekä voimisteluliiton (SVOLI) kilpalinjan kilpailuihin muutama kerta per kausi. Osallistuminen ryhmään edellyttää että hopeamerkki on suoritettuna. Lisätietoja hopeamerkin suorittamisesta saat svoli-info@pargasif.fi

Pääohjaaja: Line Snåre ja Manja Lindell

Ilmoittautumiset: whats app viestillä Sofialle

KILPA luokat C, D ja E

Keskiviikko klo 16-18.30

Sunnuntai klo 14.30-17

245€

Kilpavoimisteluryhmä jossa osallistujat ovat suorittaneet kultamerkin ja kisaa jossain ryhmissä C, D tai E. Osa ryhmän voimistelijoista treenaa kerran viikossa Turussa TUUL telinevoimistelujaostossa. Lisämaksut tästä treenistä tulee kausimaksun lisäksi, sekä lisenssimaksut 70€/vuosi.

Pääohjaaja: Sofia Nyberg, imoittautumiset: whats app viestillä Sofialle

KILPA ja STARA luokkien B, C, D ja E osallistujat jotka ovat vuosiluokilla 3-6 voivat myös halutessaan valita osallistumisen maanantain uutuusryhmään Gym for life ryhmään. Kausimaksuun lisätään tällöin 50€.