Ryhmät

Ryhmien aikataulu kevät 2024

Ryhmien kuvaus alempana.

Kaikki jotka tulevat salille pitää olla ilmoittautuneita etukäteen. Illmoittautumiselle löytyy oma välilehti.

Maanantai

17-17.45 Vanhempi- ja lapsijumppa, lapset 1½-3v. MALMIN KOULU

16-18.30 KILPA C-E

18-19 Voimistelukoulu 5-7v.

18.30-20 Voimistelu tytöt vl. 5 ->

Tiistai

16-17.15 Telinevoimistelukoulu tytöt 6-7 v.

17-17.45 Voimistelukoulu 4-5v.

17.45-19 Telinevoimistelukoulu tytöt 8-10v. (ryhmä 1)

19.00-20.15 Telinevoimistelukoulu tytöt 8-10v. (ryhmä 2)

Keskiviikko

16-18.30 KILPA C-E

16.30-18.30 KILPA / STARA B-luokka 

18.15-19.15 Perhevoimistelua, aikuinen ja 3-5 v. lapsi

19.00-20.15 Telinevoimistelua aikuisille

Torstai

16-17.30 Gym For Life

17.30-18.30 Ninjagym 8-10v.

18.30-19.30 Ninjagym 6-7v.

19.15-20.30 Freegym alkaen 10v. ->

Sunnuntai

15.00-17.30 KILPA / STARA B

16.30-18 ESIKILPA / STARA

18-19 Ninjagym 7-8 v.

Ryhmien esittely

Hinnat ovat per ryhmä per kausi.

Perhevoimistelu – vanhempi +lapsi 1½-3v.

60€

Maanantai klo 17-17.45 (Malmin koulu!)

Leikkisää voimistelua ja motoriikan harjoittelemista yhdessä vanhemman kanssa. Leikin ja musiikin kautta lapsi kehittää koordinaatiotaan sekä motoorisia perusliikeitään ympäri salia sekä voimistelutelineillä (juosta, hyppiä, ryömiä, roikkua, pyöriä, tasapainotella, kiipeä).Lapsella tulee olla oma tuttu ja turvallinen aikuinen mukana koko voimistelutunnin aikana. Yhdessä pidämme kivaa!
Pääohjaaja: Charlotte Nyström

Perhevoimistelua – vanhempi + lapsi 3-5v. / 3-6v

Keskiviikko klo 18.15-19.15

80€ lapsi / 110€ useampi lapsi

Yhdessä oman aikuisen kanssa lapsi opettelee telinevoimistelun alkeita. Vanhempi on mukana lähinnä tukemassa lapsen telinevoimistelutaitojen opettelua, mutta tehdään myös liikkeitä johon aikuinenkin osallistuu. Sekä aikuinen että lapsi pukeutuvat voimistelemaan, mutta pääfokus on lapsen voimistelutaidoissa.

Pääohjaaja: Emilia Westerback

Voimistelukoulu lapsille 4-5 v.

Tiistai klo 17-17.45

90€

Voimistelukoulu-ryhmissä liikkuminen on iloinen asia ja lapset saavat harjoitella koordinaatiota ja motoriikkaa omalla tasollaan. Voimistelukoulussa luodaan voimistelutaitojen pohja, josta lapsi voi ponnistaa eteenpäin telinevoimistelukouluun, kilpavoimisteluun, tai Ninjagym/ Freegymin harrasteryhmiin. Voimistelukoulu on Suomen Voimisteluliiton lanseeraama konsepti ja kokonaisuus jonka pääohjaaja on saanut voimisteluliitolta koulutusta voimistelukoulu tuntien ohjaamiseen. Tuntien aikana käytetään osallistujapassia uusien liikkeiden oppimisessa.

Pääohjaaja: Ellen Viemärö

Voimistelukoulu lapsille 5-7v.

Maanantai klo 18-19

100€

Voimistelukoulu-ryhmissä liikkuminen on iloinen asia ja lapset saavat harjoitella koordinaatiota ja motoriikkaa omalla tasollaan. Voimistelukoulussa luodaan voimistelutaitojen pohja, josta lapsi voi ponnistaa eteenpäin telinevoimistelukouluun, kilpavoimisteluun, tai Ninjagym/ Freegymin harrasteryhmiin. Voimistelukoulu on Suomen Voimisteluliiton lanseeraama konsepti ja kokonaisuus jonka pääohjaaja on saanut voimisteluliitolta koulutusta voimistelukoulu tuntien ohjaamiseen. Tuntien aikana käytetään osallistujapassia uusien liikkeiden oppimisessa.

Pääohjaaja: Livia Engström

Telinevoimistelukoulu 6-7v.

Tiistai klo 16-17.15

110€

Telinevoimistelukoulussa voimistelija harjoittelee oppiakseen telinevoimistelun pronssiliikkeet. Voimistelumerkit ovat voimisteluliiton kehittämiä ja niiden saaminen edellyttää perusliikkeiden kuten kuperkeikkojen, käsilläseisontojen, puomisarjojen ymv. opettelua tarkasti. Harjoitteluun sisältyy myös paljon nojapuuharjoittelua, köysikiipeilyä jne jotka ovat perustaitoja kun harrastaa telinevoimistelua. Vahva suositus on että lapsi osaa jo vähintään yhden leuan (tai kykenee roikkumaan leuanvetoasennossa leuka aisan yli 10 sekuntia) sekä nostamaan riipunnassa jalat suorana vaakatason yli.

Pääohjaaja: Milla Selin

Ninjagym 6-8 år

Torstai klo 18.15-19.15, 6-7v.

Sunnuntai klo 18-19, 6-8v.

120€

Ninjagym on yhdistelmä voimistelua sekä parcourmaista liikettä. Ryhmä lämmittelee ja treenaa sitten esim temppuradoilla tavalla joka kehittää motoriikkaa, voimaa ja ketteryyttä, mutta myös voimistelun perusliikkeitä. Kaudella 2021-2022 otettiin ohjelmistoon Freegym yli 10 vuotiaille mutta tämä vuonna mukaan tulee myös siis Ninjagym, joka on Freegym toimintaa mutta alle 9 vuotiaille.

Pääohjaaja: Manja Lindell / Sofia Nyberg + Jerry Nyholm

ESIKILPA / STARA

Sunnuntai klo 16.30-18

110€

Ryhmä on lapsille vuosiluokissa 0-2 jotka harjoittelevat osallistuakseen telinevoimistelun STARA-tapahtumiin. STARA-tapahtumat ovat voimisteluliiton järjestämiä tapahtumia jotka ovat vaihtoehto kilpailuille ja jossa lapsi saa kehittyä sarjojen suorittamisessa jokaisella telineellä ilman että pisteytetään suorituksia tai saadaan sijoituksia. Ryhmä pyrkii osallistumaan STARA tapahtumiin muutama kerta per vuosi sekä Paraisilla että lähiseuduilla. Ryhmä tähtää myös telinevoimistelumerkkien suorittamiseen. Voimisteluliiton merkit edellyttää että voimistelija oppii perusliikkeet kuten kuperkeikat, käsilläseisonnat, puomisarjat ymv tarkasti. Treeneihin sisältyy paljon nojapuuvoimistelua, köysikiipeilyä ymv jotka ovat olennainen osa telinevoimistelijan polkua. Vahva suositus on että lapsi osaa jo suurpiirteisesti kuperkeikat, kärrynpyörän ja että osaa vähintään yhden leuanvedon (tai kykenee roikkumaan leuanvetoasennossa leuka aisan yli 10 sekuntia) sekä nostamaan riipunnassa jalat suorana vaakatason yli. 

Pääohjaaja: Milla Selin / Sofia Nyberg

Ninjagym 8-10 år

Torstai klo 17.30-18.30

120€

Ninjagym on yhdistelmä voimistelua sekä parcourmaista liikettä. Ryhmä lämmittelee ja treenaa sitten esim temppuradoilla tavalla joka kehittää motoriikkaa, voimaa ja ketteryyttä. Tunnilla tehdään myös voimistelun perusliikkeitä. Kaudella 2021-2022 otettiin ohjelmistoon Freegym yli 10-vuotiaille ja tänä vuonna mukaan tulee myös siis Ninjagym, joka on Freegym toimintaa mutta alle 10-vuotiaille.

Pääohjaaja: Manja Lindell 

Telinevoimistelukoulu 8-10v.

Tiistai klo. 17.45-19 / 19-20.15

110€

Telinevoimistelukoulussa voimistelija harjoittelee oppiakseen telinevoimistelun pronssiliikkeet. Voimistelumerkit ovat voimisteluliiton kehittämiä ja niiden saaminen edellyttää perusliikkeiden kuten kuperkeikkojen, käsilläseisontojen, puomisarjojen ymv. opetttelua tarkasti. Harjoitteluun sisältyy myös paljon nojapuuharjoittelua, köysikiipeilyä jne jotka ovat perustaitoja kun harrastaa telinevoimistelua.

Pääohjaaja: Livia Engström

Gym For Life

Torstai 16-17.30

110€

Tämä on ryhmä tytöille jotka omaavat jo jonkun verran voimistelutaitoja ja jotka haluaisivat treenata ryhmässä joka tekee mm. näytöksiä omiin tapahtumiin (tulevaisuudessa ehkä esiinnytään myös muualla). Syksyllä 2022 ryhmä työstää näytöstä joka esitetään jaoston kaudenpäätöksessä joulukuussa. Ryhmä harjoittelee uusia variaatioita temppuihin lähinnä permannolla ja minitrampoliinilla ja voimistelijoilta edellytetään näin ollen jonkun verran voimistelutaustaa. Tästä syystä ryhmässä on etukäteisvaatimuksena pronssimerkin suorittaminen. Lisää infoa pronssimerkin suorittamisesta saat jaostolta sähköpostitse svoli-info@pargasif.fi

Pääohjaaja: Milla Selin

Voimistelu tytöt vuosiluokka 5 ->

Maanantaisin klo 18.30-20

110€

Tähän voimisteluryhmään ovat kaikki tytöt tervetulleita mukaan, sekä aloittelijat että he jotka omaavat jo voimistelutaitoja. Teemme yhteisen lämpän joka ei vaadi että on voimistellut aiemmin sekä liikkeitä voiman kehittämiseen, sekä harjoittelua kaikilla telineillä ohjaajien toiveiden mukaisesti.

Pääohjaaja: Milla Selin

Freegym alkaen 10v. ->

Torstaisin klo 19.15-20.30

120€

Freegym on sekoitus voimistelua, voimaharjoittelua, voltteja ja parcouria. Pääpainopiste on temppujen opettelussa – telinevoimistelun kilpajärjestelmät ja sarjat ei löydy tässä lajissa.

Pääohjaaja: Manja Lindell / Jerry Nyholm

Telinevoimistelua aikuisille

Keskiviikkoisin klo 19-20.15

85€

Telinevoimistelua aikuisille on itsenäinen treeni, joka sisältää ohjatun alkulämmittelyn ja lihasvoimaosion. Harjoitus on tarkoitettu entisille voimistelijoille, jotka ovat kiinnostuneita ylläpitämään telinevoimisteluataitojaan.

Pääohjaaja: Line Snåre

TELINEVOIMISTELU KILPAILULAJINA

PIF-voimistelujaostossa voi osallistua voimistelukilpailuihin ja STARA-tapahtumiin jotka ovat voimistelulliittojen järjestämiä ympäri Suomea. STARA-tapahtumat ovat voimisteluliiton järjestämiä tapahtumia jotka ovat vaihtoehto kilpailuille jossa lapsi saa kehittyä sarjojen suorittamisessa jokaisella telineellä ilman että annetaan pisteitä tai sijoituksia jossa 12-vuotiaat lapset saavat mahdollisuuden harjoitella telinevoimistelusarjojen esittämistä ilman pisteitä tai sijoituksia, kaikki saavat osallistujamitalin sekä kirjallista palautetta. Seuraamme myös voimisteluliiton telinevoimistelun merkki- ja kilpailujärjestelmää ja ryhmissö voi näin ollen olla ennakkovaatimuksena jotkut merkit tai esitaidot sillä voimisteluliitto edellyttää merkkien suorittamista ennen siirtymistä uusiin kilpaluokkiin. Kaikki kilparyhmät myyvät myös kakkutukun tuotteita kerran per kausi kattaakseen ne korkeammat menot jotka kilparyhmän pyörittäminen tuo mukanaan (on mahdollista korvata myynti korkeammalla kausimaksulla, tällöin kausimaksuun lisätään 50€).

ESIKILPA / STARA

Sunnuntai klo 16.30-18

110€ / 165€

Ryhmä on lapsille vuosiluokissa 0-2 jotka harjoittelevat osallistuakseen telinevoimistelun STARA-tapahtumiin. STARA-tapahtumat ovat voimisteluliiton järjestämiä tapahtumia jotka ovat vaihtoehto kilpailuille jossa lapsi saa kehittyä sarjojen suorittamisessa jokaisella telineellä ilman että annetaan pisteitä tai sijoituksia. Ryhmä pyrkii osallistumaan STARA tapahtumiin muutama kerta per vuosi sekä Paraisilla että lähiseuduilla. Ryhmä tähtää myös telinevoimistelumerkkien suorittamiseen. Voimisteluliiton merkit edellyttää että voimistelija oppii perusliikkeet kuten kuperkeikat, käsilläseisonnat, puomisarjat ymv tarkasti. Treeneihin sisältyy paljon nojapuuvoimistelua, köysikiipeilyä ymv jotka ovat olennainen osa telinevoimistelijan polkua. Vahva suositus on että lapsi osaa jo kuperkeikat, kärrynpyörän ja että osaa vetää vähintään yhden leuan (tai kykenee roikkumaan leuanvetoasennossa leuka aisan yli 10 sekuntia) sekä nostamaan riipunnassa jalat suorana vaakatason yli. Ryhmälle tulee lisäkustannuksina STARA-lisenssi (14€) sekä seuran voimistelupuku (noin 30-40€). 

Pääohjaaja: Milla Selin / Sofia Nyberg

Suosittelemme että lapsi osallistuu myös Telinevoimistelukouluun tiistaisin. Tällöin kausimaksu on 165€.

STARA kilpaluokka B

Keskiviikko klo 17.15-19.15

130€

Treeneissä opetellaan valmiita kisasarjoja (luokka B) kaikilla telineillä. Sarjoilla voimistelija voi osallistua STARA-tapahtumiin muutamia kertoja per vuosi sekä Finland Svenska Gymnastikförbundetin (FSG) kilpailuihin kerran per kausi. Osallistuminen ryhmään edellyttää että pronssimerkki on suoritettuna. Lisätietoja pronssimerkin suorittamisesta saat svoli-info@pargasif.fi

Treenit voi voimistelijan iän, tason ja tavoitteiden mukaan yhdistää Telinevoimistelukouluun tiistaisin tai Gym for life-ryhmään maanantaisin. Lukukausimaksu on silloin 180€.

Pääohjaaja: Line Snåre ja Manja Lindell

KILPA B

Keskiviikko klo 16.30-18.30

Sunnuntai klo 14.30-17

180€

Treeneissä opetellaan valmiita kisasarjoja (luokka B) kaikilla telineillä sekä uusia taitoja varten. Sarjoilla voimistelija voi osallistua Finlands Svenska Gymnastikförbundetin (FSG) kilpailuihin kerran per kausi sekä voimisteluliiton (SVOLI) kilpalinjan kilpailuihin muutama kerta per kausi. Osallistuminen ryhmään edellyttää että hopeamerkki on suoritettuna. Lisätietoja hopeamerkin suorittamisesta saat svoli-info@pargasif.fi
Pääohjaaja: Line Snåre

KILPA luokat C, D ja E

Keskiviikko klo 16-18.30

Sunnuntai klo 14.30-17

245€

Kilpavoimisteluryhmä jossa osallistujat ovat suorittaneet kultamerkin ja kisaa jossain ryhmissä C, D tai E. Osa ryhmän voimistelijoista treenaa kerran viikossa Turussa TUUL telinevoimistelujaostossa. Lisämaksut tästä treenistä tulee kausimaksun lisäksi, sekä lisenssimaksut 70€/vuosi.

Pääohjaaja: Sofia Nyberg / Milla Selin

KUVIA JA VIDEOITA

Piffen-TV:n voimisteluvideot

Joulujuhlat 2014 – kuvia

Flashmobit 2014  Jalkapallo-ottelu Pajbackalla sekä Vanhan Malmin joulumarkkinat

Video PIF:n 100-vuotiskarnevaalista – Kiitos kaikille osallistuneille!

Kiitos ohjaajille, voimistelijoille sekä yleisölle juhlanäytöksestä 26.4.2014 (Piffen-TV

Hiihtolomatapahtuma 2014 (video) – Kiitos tekniikkaryhmälle ja vanhemmille upeasta tapahtumasta hiihtoloman aikana!