PIF Akatemia

PIF Akatemia info (syksy 2021)

PIF Akatemia on nyt aloittanut neljännen toimintavuotensa yhteistyössä toisen asteen koulutuksen kanssa Paraisilla. Akatemiatoiminta tarjoaa mahdollisuuden aamuharjoituksiin kolme kertaa viikossa, joista lukioissa saa opintopisteitä. Harjoitusvuorot pidetään:

  • Maanantaisin klo 8 – fysiikkaharjoitus PIF-Centerissä
  • Tiistaisin klo 8 – lajikohtainen harjoitus, HUOM voi alkaa aikaisemminkin jos niin on sovittu
  • Perjantaisin klo 8 – yleinen harjoitus ja mentaalivalmennus valmentajien ohjeiden mukaan

Kokonaisuudesta vastaa Ville Ranta-aho, joka johtaa yhdessä FysioGymin valmentajien kanssa fysiikan valmennusta. Milka Reponen vastaa kestävyyslajien valmennuksesta, Robert Åberg käsipalloharjoituksista, Stefan Strömborg jalkapalloharjoituksista sekä Mikko Blomqvist sulkapalloharjoituksista. Anders Levin toimii mentaalivalmentajana.

Akatemia pyrkii mahdollisuuksien mukaan järjestämään kaikille lajipainotteista harjoittelua. Piffenin normaalitoimintaan kuuluvien lajien lisäksi voimme tarjota lajiharjoitusta ainakin sulkapallossa ja kilparatsastuksessa. Muiden lajien urheilijat voivat osallistua henkilökohtaisella harjoitusohjelmalla.

PIF Akatemian konsepti

Lukuvuoden alussa pyrimme testaamaan jokaista urheilijaa, jotta saamme hyvän käsityksen siitä mistä hän eniten hyötyy. Testien ja näkemämme perusteella jaamme urheilijat kolmeen ryhmään: Voimaryhmä, nopeus- ja ketteryysryhmä sekä liikkuvuus- ja vartalonhallintaryhmä.

Testit: lihastasapainokartoitus, nopeus- ja ketteryys, ponnistus sekä erilaisia kuntotestejä.

Lukuvuoden aikana otamme huomioon missä vaiheessa harjoituskautta mikäkin urheilija on, jotta urheilija saa harjoiteltua juuri sitä mitä siinä vaiheessa tarvitsee, onko kyseessä sitten kilpailukausi tai pre-season. Pyrimme suunnittelemaan harjoitukset yhdessä urheilijoiden omien valmentajien kanssa, jotta meidän harjoitus ei olisi pois lajipainotteisesta. Lukuvuoden aikana urheilijat vaihtavat ryhmää sen mukaan mistä on mikäkin aikana hyödyllisintä.

Vakuutus

PIF Akatemia on tarkoitettu kilpaurheilijoille ja siksi urheilijalla täytyy olla lajikohtainen urheilijavakuutus. PIF Akatemialla on yleinen ryhmävakuutus, mutta henkilökohtaisen lajivakuutuksen vakuutussuoja on vahvempi.

Kausimaksu

PIF Akatemian osallistumismaksu on 160 € per lukukausi. Jos urheilija ei voi osallistua koko ohjelmaan, urheilija voi saada alennetun maksun (80 €) kevätlukukaudella. Syksyn kausimaksu laskutetaan syyskauden alussa ja kevätkauden kevään lopussa.