Grupper

Anmäl dig till en jumpagrupp?

Alla barn ska vara anmälda innan de kommer till salen.

Anmälan sker via anmälningsformuläret här under gruppernas veckoschema.
Priserna i schemat är per grupp och per termin.

En beskrivning av grupperna och ledarnas kontaktuppgifter hittar du under anmälningsformuläret.

OBS: Gymnasterna är INTE försäkrade under träningarna. Kolla att egen hemförsäkring är i kraft eller teckna en ny. Lokaltapiola ger rabatt då du nämner PIF gymnastik.


Barngrupper

måndag

kl. 16-18.00 ​Svoli 2 (180€)
kl. 16-18.30 Svoli 3 (300€) 

kl. 18.00-19.30 SHOW elit (100€)

kl. 17.45-18.30 ​FoB-​gymnastik = förälder-och barnjumpa, INGEN FoB NU JUST PGA CORONASITUATIONEN barnen 1,5-3,5 år (50€) Malms skola

tisdag

kl. 16-17.15 ​ flickor åk 3-5  hobby (90€)

kl. 17.15-18.15 HEN 7-8 år hobby (80€)

kl. 18.15-19 familjegymnastik 1, ENDAST BARNEN > 4 ÅR ÄR I SALEN NU JUST PGA CORONASITUATIONEN barnen 3,5-8 år hobby (70€/par+30€ för syskon)

onsdag

kl. 16-18.00 Svoli 2
kl.16-18.30 Svoli 3

kl. 18.30-19.30 ​pojkar åk 3-5 hobby (80€)

kl. 19.00-20.15 flickor åk 5- hobby (90€)

torsdag

kl. 16-18.30 Svoli 3

kl. 16.45-17.45 HEN 6-7 år hobby (80€)

kl. 17.45-19.00 Svoli 1 (100€) 

kl. (18.30 halva) 19.00-20.00 pojkar åk 5– hobby (100€)  

söndag
kl. 1515.45​ Familjegymnastik 2​,
ENDAST BARNEN > 4 ÅR ÄR I SALEN NU JUST PGA CORONASITUATIONEN barnen 4-8 år hobby (70€/ par+ 30€ /syskon)

kl. 16  Svoli EXTRA (5€/ gång)

…..

ANMÄL dig här:


Vuxengymnastik

Vattengymnastik I (damer) tisdag
kl. 17.30-18.30
Folkhälsanhuset 90€
tettan.eriksson(at)gmail.com
Vattengymnastik II (unisex) tisdag
kl. 18.30-19.30
Folkhälsanhuset 90€
tettan.eriksson(at)gmail.com

Beskrivning av grupperna

Flickor åk 3-5
I den här gruppen övar vi och testar på de olika redskapen som finns i salen. Bland annat trampolin, räck, matta, bom och hopp. Vi lär oss grunderna och sedan har gymnasterna möjlighet att själva välja vad de vill fokusera mera på. Den här gruppen passar dem som gillar att göra enkla trix där hemma och som är intresserade av att lära sig mera eller något nytt. Även för de som nu vill testa på gymnastik som hobby. Inga tidigare kunskaper krävs. Välkomna med!
frågor: jakobsson.ida99(at)gmail.com

HEN 7-8 år
I den här gruppen har vi som mål att barnen ska få röra på sig, prova på gymnastik, lära sig gymnastikens grunder samt att ha skoj. Vi inleder oftast med en lek och går sedan vidare till de olika redskapen som finns i salen, bland annat trampolin, räck, matta och hopp. Dessutom brukar vi ha stora banor och olika teman under våra gymnastiktimmar. Den här gruppen passar bra för nybörjare och för de som gillar att göra trix där hemma. Välkomna med! 
frågor: jakobsson.ida99(at)gmail.com

Familjegymnastik 1 & 2
I familjegruppen har hela familjen möjlighet att delta. Barnen, i åldern 3,5 -8 år, kommer tillsammans med föräldrarna som också är delaktiga. Vi rör oss till musik och sång, leker olika lekar, testar på de olika redskapen i salen och har stora redskapsbanor. Familjegruppen passar familjer som vill röra på sig tillsammans, testa på något nytt och ha det roligt. Välkomna med!
frågor: svoli-info(at)pargasif.fi

HEN 6-7 år
I den här gruppen har vi som mål att barnen ska få röra på sig, öva på grundrörelserna, lära sig gymnastikens grunder samt att ha skoj. Vi inleder oftast med en lek och går sedan vidare till de olika redskapen som finns i salen, bland annat trampolin, räck, matta och hopp. Dessutom brukar vi ha stora banor och olika teman under våra gymnastiktimmar. Den här gruppen passar bra för nybörjare och för de som gillar att göra trix där hemma. Välkomna med!
frågor: amelie.snare(at)elev.pargas.fi

Flickor åk 5 –
I den här gruppen för lite äldre flickor tränar vi på redskapen som finns i salen. Bland annat trampolin, räck, matta, bom och hopp. Vi övar på grunderna i gymnastik och gymnasterna har möjlighet att själva välja vad de vill fokusera mera på. Passar dig som gillar att göra akrobatik och är intresserad av att lära dig något nytt. Du kan också komma hit för att öva vidare på det du redan kan. Inga tidigare kunskaper krävs. Välkomna med!
frågor: sofia.enberg@elev.pargas.fi

FoB = Föräldra- och Barngymnastik
Lekfull jumpa och motorisk träning tillsammans med en förälder. Med lek och musik tränar barnen sina grovmotoriska grundrörelser (springa, hoppa, åla, hänga, rulla, balansera, klättra) och sin koordination. Både fritt i salen och på redskap. Det här tryggt tillsammans med en bekant vuxen med under hela jumpan. Dessutom har vi skoj tillsammans. OBS: anmäl en vuxen som gymnast.
frågor: gymnastik-ekonomi(at)pargasif.fi

Pojkar åk 3-5
I den här gruppen tränar pojkar grunderna till gymnastik, styrka, smidighet och enkla akrobatiska övningar. Träningen sker mycket på matta men även på alla redskap som finns i salen. Träningen är lekfull men utan lekar. Inga förhandskunskaper behövs.  
frågor: svoli-info(at)pargasif.fi

Pojkar åk 5-
Mångsidig träning för lite äldre pojkar. Vi tränar styrka, rörlighet och teknik. Både utan och på redskapen i salen.
frågor: susanna.lehtinen@edu.pargas.fi

PIF show-elite
– åk 5 uppåt
– tränar 1ggr/ v (med möjlighet om att utöka träningsmängden med t.ex. ett styrketräningspass)
– Avklarat minst silvermärket eller har lång erfarenhet av dans- eller gymnastikträning
– Gör uppträdanden på möten, fester och virtuellt(deltar i FSG-festivalen 2024)
Vi tränar för att ha kul – för att få visa vad vi kan och deltar inte i tävlingar frågor: jennifer.lehtinen(at)gmail.com

Svoli EXTRA
Den här gruppen är för gymnaster som tränar i Svoli-grupper och som även vill träna på veckoslutet. Vi över handståendepressar och olika svårigheter, enligt gymnastens nivå.
frågor: svoli-info(at)pargasif.fi

Svoli 1: Koppar- och bronsmärket

-Gymnastikintresserade barn åk 0-2 (yngre barn får börja om de har särskilt intresse för gymnastik och passar nivåmässigt)
-Tränar minst 1 x 90 minuter / vecka (söndagens Svoli EXTRA är ett valfritt tillägg)
– Kan tillhöra en HEN-hobbygrupp eller familjegymnastiken utöver Svoli 1
-Vi bygger upp grunder för redskapsgymnastik på basen av gymnastikförbundets märken (koppar och brons). Styrka, vighet, rörelse och grundövningar på alla redskap.
-Gruppen har interna märkesövningstest 2 gånger, deltar på Svolis nationella STARA-evenemang 1 gång / termin samt på egna klubbmästerskap.
Vi övar på att träna och visa upp vad vi kan.

frågor: svoli-info(at)pargasif.fi

Svoli 2: Silver- och guldmärket

-Åk 0-4 som avklarat minst bronsmärket
-Tränar minst 2 x 2h / vecka (söndagens Svoli EXTRA är ett valfritt tillägg).
-Vi tränar på basen av gymnastikförbundets märken (silver och guld) och tävlingsserier från gymnastikförbundets 2 första tävlingsklasser på alla redskap. Styrka, vighet, rörelse och förberedelser för mer avancerad gymnastik på alla redskap.
-Gruppen har interna märkesövningstest 2 gånger, deltar i Finlands Svenska Gymnastikförbunds (FSG) tävlingar 1 gång / termin och på interna klubbmästerskap. Gymnasterna visar sina tävlingsserier 2 ggr/termin på Svolis nationella evenemang (endera STARA eller tävlingar) och vissa av gymnasterna siktar på att komma med i nationella träningsgrupper för att delta i nationella träningsläger.
Vi tränar och övar på att tävla.
frågor: svoli-info(at)pargasif.fi

Svoli 3: Diamant- och smaragdmärket

-Gymnaster som avklarat guldmärket och deltar aktivt i tävlingsverksamhet.
-Tränar minst 3x 2-2,5h / vecka (söndagens Svoli EXTRA är ett valfritt tillägg). Även träningar på sommaren och skollov.
-Vi tränar på basen av gymnastikförbundets märken (smaragd och/eller diamant) och tävlingsserier enligt gymnastens egen nivå. Vissa av gymnasterna siktar på att kvala in i nationella träningsgrupper i gymnastik.
-Gruppen åker på märkestest till andra föreningar, träningsläger och deltar i FSG:s tävlingar 1 gång/ termin. Gymnasterna visar sina tävlingsserier 2-3 ggr / termin på Svolis nationella evenemang och deltar i interna klubbmästerskap. Egna styrke/vighetsprogram för hemmaträning kan ges.
Vi tränar för att tävla.
frågor: svoli-info(at)pargasif.fi

Svoli 4

-Gymnaster som avklarat smaragd eller diamantmärket
-Tränar 4 ggr / vecka. Även träningar på sommaren och skollov.
-Inga gymnaster som bäst.

Välkomna med hälsar styrelse och ledare! ​