Piffens innebandyherrar inleder säsongen i Åbo

Frank Lundén och Joakim Sjöström.

Pargas IF:s innebandyherrar i division 5 inleder seriespelet söndagen den 25 september i Leaf-Areena i Åbo med två matcher. Piffen spelar precis som i fjol i Västkustens zon 18, där inte mindre än sex av de tio lagen är nya bekantskaper från senast.

FC KyPS, SB Somero och SBS Littoinen tog alla tre steget upp i division 4 medan SU tog steget ner till division 5. Åbotrion Aurajoen Tuupparit, Shankers och Velehot spelade inte i seriespel förra säsongen och FBC Feelings samt SB Hirvensalo/3 (som förra säsongen gick under SB Hirvensalo/2) flyttar över från zon 19 till zon 18 den här säsongen.

KJSB, lokalkonkurrenten Sc JpS och Leisku/2 är de enda lagen förutom Piffen som spelar i samma zon som senast.

För motståndet i den första matchen nu på söndag står KJSB från Kuusjoki, som spelade i samma serie förra säsongen och slutade på en sjätteplats, två pinnar bakom Piffen. Förra säsongen vann Piffen lagens första möte i Leaf-Areena med 10–7, matchen i PIUG slutade oavgjort 5–5 och i den sista matchen lagen emellan i Halikko vann KJSB med 13–4.

SB Hirvensalo/3 är motståndare i den andra matchen som kör igång klockan 18.

16:00KJSB–PIF
18:00PIF–SB Hirvensalo/3

Piffens trupp har förändrats en del i och med att klubblegenden Mattias Bäck tvingades sluta på grund av skador. Jonas Holmén flyttar till SC Stickline i division 4 medan Viktor Gestranius numera håller till på fredens öar.

Nya i truppen är Ludvig Fagerlund från Nagu, Johannes Lahti som gör comeback tillsammans med Oliver Kronberg, Teemu Ämmälä och Arttu Arojoki.

Truppen hittar du här, matchprogrammet här.

Piffen spelar sin hemmaturnering i PIUG den 18 december och Sc JpS ordnar sin hemmaturnering den 8 januari 2023.

Kategorier:
Herrar Innebandy