Kontrakt åt ett ungt löfte

Piffen har gjort kontrakt med några av våra juniorspelare, som vi nu presenterar. Den första är den 16-årige försvararen Roni Järvinen.

Vilken typ av säsong var 2019?

– Säsongen 2019 var bra för min del. Jag utvecklades som spelare och jag fick spela mycket med B-juniorer och herrarnas 2. lag.

Vad förväntar du dig av dig själv och laget?

– Jag tror att jag kommer att utvecklas som spelare mycket nästa säsong. Från laget förväntar jag mig en bra säsong, träningsmatcherna såg bra ut. Förhoppningsvis kommer vi i mitten av Kakkonen.

Hur var det att komma in på planen i cupmatchen i Björneborg?

-Att få komma in var fantastiskt. Roligt att märka att tränarna litar och tror på mina färdigheter redan nu.

Har du spelat någon annanstans än i Piffen?

– Jag har spelat under min karriär ett år i Åbo, PIF/ÅIFK YJ-lag.

Var spelar du om fem år?

– Målet är naturligtvis att komma så långt som möjligt i karriären, möjligen i ligan.

Var hittar man dig i Some?

-Jag hittas på Instagram som @ronieemelii

Slutligen GM Mathias funderingar:

Vi är glada att meddela att vi lyft upp en egen lovande produkt till herrlaget! Detta är ett bevis på att alla de timmar som läggs ner av juniortränarna bär frukt, en dag då verkligen alla i föreningen kan slå sig för bröstet som ett bevis på ett bra arbete!
För Ronis del fortsätter arbetet i allra högsta grad. Roni skall nu visa vilja att nå sin fulla potential som fotbollsspelare, men han är redan en bra bit på vägen! Roni Järvinen har alla möjligheter att spela på hög nivå, nu krävs målmedvetet jobb mot högre höjder! Tiden är på Ronis sida, och vi skall göra allt vi kan för att hjälpa göra Ronis drömmar sanna! Med flitig träning kommer resultaten utan tvekan!

Kategorier:
Herrar