Landslagsspelare förlänger med Piffen

Farhan Omar, som i höstas fick prova både på finskt soldatliv och landslagspel för sitt fädernes land Somalien, kommer att spela i Piffens röda skjorta även 2020. Farris, som 2019 medverkade i 22 matcher, varav 18 från start, dvs 1534 minuter, kommer att tillföra fart och anfallsstyrka till vårt lag. 2019 blev det 2 mål, men vi vet att det kommer att bli fler i år.

Hur var din och lagets säsong 2019?

– Säsongen 2019 var en superbra säsong för mig och för resten av spelarna plus för klubben eftersom vi steg till tvåan!

Hur ser du på kommande säsong?

– Jag vill hålla mig frisk och prestera bättre än förra säsongen och att kämpa för laget och hjälper laget att nå resultaten vi vill nå tillsammans med mina lagkamrater.

Vilken är din fostrarklubb?

– Jag inledde min karriär i Jaro och JBK Jakobstad.

Var spelar Farris om 5 år?

– Om jag är frisk och lever så önskar jag att jag spelar på en högre nivå och serie säkert här i Finland eller utomlands.

Berätta något som ingen vet om dig?

– Jag har 10 syskon, fem bröder och fem systrar.

Avslutningsvis berätta om din landslagsresa?

Landslaget var en superupplevelse, Vi flög från Finland till
Uganda men hade mellanlandning i Doha i Qatar vägen dit och tillbaka. Jag spelade tre av fyra matcher vilket var superroligt och viktigt för mig själv. Den häftigaste matchen tyckte jag själv var matchen mot Uganda eftersom turneringen tog plats i Kampala i Uganda, så jag tyckte det var en extra intressant match och det är 65 000 somalier som bor i Kampala så de var ännu större och viktigare match för dom också, fastän alla
matcher är viktiga. Fick lär känna mäktiga landslagskamrater och vi var fyra spelare från Finland vilket var en fin sak för mig att man har spelare från samma land.

Vi gjorde historia som har inte hänt sen 1974 vilket gör att alla oss som var med landslaget blev legandarer just nu i Somalien.

Till sist får GM Mathias Lindström ordet:
Vi är glada att Farris fortsätter i PIF även den kommande säsongen! Farhan Omar, som efter säsongen kallades upp till Somalias landslag, tillför rutin och listighet i sitt spel. Omar gjorde ifjol en mycket bra säsong, trots att han samtidigt gick militären i Dragsvik. Nu som civil, hoppas vi att hans spel skall bli ännu bättre! Omar har absolut kapacitet för spel på högre nivå, och i Tvåan har han redan mycket bättre chans att visa upp sitt kunnande. Den ständigt leende Farris är en glädjespridare och publiken på Pajbacka längtar att få se honom göra livet surt för sina försvarare även denna säsong!

Kontraktsläget inför säsongen 2020:

Målvakter: 1 Arnold Uschanoff, 12 Rasmus Knuts.

Försvarsspelare: 8 Ville Ranta-aho, 15 Roni Järvinen, 22 Lukas Eloranta, 23 John Adolfsson, 77 Arsalan Azizi.

Mittfältare: 3 Wille Öhman, 4 Kristoffer Lövholm, 6 Matias Lahti, 7 Behar Cimili, 11 Farhan Omar, 14 Allan Andersson, 17 Ted Rosenström, 18 Viktor Johansson, 20 Yasser, 26 Casper Nyberg, Tomas Hradecký.

Forwards: 9 Emil Peltonen, 10 Gezim Voca, 21 Paulus Kopperoinen, 24 Kasper Fröjdö, 28 Elias Untamala.

Tränare: Stefan Strömborg, Kari Virtanen, Simon Sid.

Kategorier:
Fotboll Herrar