Ted Rosenström ansluter från Hangö

Ted Rosenström

Den tredje spelaren utifrån som ansluter till Piffen, är nou ein Pargasbou ti ein liitn deil i alla fall. Med släktingar här, så förväntas den Hangö IK-fostrade 22-årige Ted Rosenström få en del heja-roup från läktaren. I Hangö IK blev det totalt (enligt bollförbundet) 131 matcher och 45 mål. Även 4 gula kort. Säsongen 2019 gav 13 matcher och 4 mål.

Berätta samtidigt om din fotisbakgrund?
– Började spela som 6-åring i Hicken och har spelat där sedan dess, gick med i herrlaget när jag var sjutton (2015). Spelade i A-juniorernas första division samtidigt som jag spelade med herrlaget år 2016.

Hur var säsongen 2019 för dig?
– Säsongen började för mig i slutet av Maj, så säsongen blev ganska kort, vilket betyder att det finns rum för förbättring.

Förväntningar på dig själv och på laget 2020?
– Förväntningar på laget är att vi kämpar och gör så bra resultat som möjligt, och för mig är det att ta del av och hjälpa laget vinna.

I vilken klubb inledde du din karriär?
– FC HIK

Var spelar du 2025?
– Förhoppningsvis spelar jag på ännu högre nivå.

Berätta nåt om dig själv som ingen annan vet?
– Jag har representerat Finland i ett tv-spel (Heroes of the Storm) i en online turnering.

GM Mathias Lindströms kommentar:
– Vi är glada att presentera Ted Rosenström som ny PIF-spelare! Ted är en utvecklingsduglig och spännande spelare, som vi tror kommer att höja sig under våra högutbildade tränares ledning. Det finns en hel del outnyttjad potential i Ted och nu skall den fram! På planen är Ted en riktig slitvarg, som inte ger upp i första taget! Dessutom en trevlig kille, som studerar engelska i Åbo. Söker nu sommarjobb i Pargas-trakten – har ni behov för en riktig kundbetjänare så hör av er! En mycket hygglig och trevlig kille i omklädningsrummet! Välkommen till Piffen Ted!

Kontraktsläget inför säsongen 2020:

Målvakter: 1 Arnold Uschanoff, 12 Rasmus Knuts.

Försvarsspelare: 8 Ville Ranta-aho, 15 Roni Järvinen, 22 Lukas Eloranta, 23 John Adolfsson, 77 Arsalan Azizi.

Mittfältare: 3 Wille Öhman, 4 Kristoffer Lövholm, 6 Matias Lahti, 7 Behar Cimili, 11 Farhan Omar, 14 Allan Andersson, 17 Ted Rosenström, 18 Viktor Johansson, 20 Yasser, 26 Casper Nyberg, Tomas Hradecký.

Forwards: 9 Emil Peltonen, 10 Gezim Voca, 21 Paulus Kopperoinen, 24 Kasper Fröjdö, 28 Elias Untamala.

Tränare: Stefan Strömborg, Kari Virtanen, Simon Sid.

Kategorier:
Fotboll Herrar