Juniorlandslagspelare kommer till Piffen

Lukas Eloranta, född 2004 kommer att spela i Piffen kommande säsong. Lukas har tränat med oss ett tag. Lukas, som spelar mittback var inte alls blyg i matcherna mot IFK Mariehamn och Ekenäs IF, utan tog för sig.

Var har du spelat i din korta karriär Lukas?

– Jag har spelat fotboll hittills i 13 år. Jag började spela fotboll i Esbo i fotbollsklubben, men den första klubben var nog PiPS ifrån Pikis. Jag har även spelat i KaaPo, TPS och Inter.

Hur var föregående säsong för dig?

– Förra säsongen var den bästa säsongen i min fotbollskarriär. Tränade och spelade hela säsongen i öppningselvan för Inter i b-juniorerna, vilket betydde att det fanns ett och två år äldre spelare än mig. Vårt lag spelade FM-serien fr uniore, vilket var ett riktigt bra serie för mig att utvecklas. Förra säsongen var bra för mig och hela laget. Utanpå det så fick jag dessutom debutera i min åldersklass landslag.

Och nu kommer du till oss, vad fick dig att ta det beslutet?

– Jag bestämde mig för att gå vidare till Piffen för just nu behöver jag spela bland vuxna, och jag kan göra det i Pargas och jag tycker att Piffen är det bästa alternativet för min utveckling just nu.

Vad har du för förväntningar på säsongen 2020?

– Jag förväntar mig mig själv att nästa säsong skall vara minst lika bra som från förra säsongen. Jag ska göra allt jag kan för att utvecklas och försöka hjälpa Piffen så mycket jag kan.

Någon du känner sedan tidigare i Piffen ?

– De flesta spelare och bakgrundspersoner är helt nya för mig. Jag känner ingen spelare men det finns ett par jag känner till. Jag känner Stefu och Karon från Intertiden som tränare.

Så Pargas är en helt ny fotbollsvärld för dig?

– Jag har aldrig spelat här förut, men jag tycker att vårt lag är bra.

Slutligen, vilket är ditt favoritlag och -spelare?

– Mitt favoritlag är FC Barcelona, som jag har stöttat sedan jag var liten och favoritlag ändrar man inte hur som helst. Min favoritspelare är Virgil van Dijk för att vi spelar på samma position och jag tror att han för tillfället är bäst i världen.

Slutligen får GM Mathias Lindström ordet:

– Vi är glada att kunna meddela att Lukas Eloranta kommer att spela i Pargas IF. Det här är en ung och lovande spelare som även har spelat i landslaget, som vi tror kommer att slå sig igenom på denna nivå under kommande säsong. Lukas har tränat med laget i några veckor nu och har visat att potentialen att spela i tvåan finns, även om han inte har ålder i mängd. För en ung spelare spelar Lukas ett moget spel och satsar allt i dueller. Vi tror att Lukas har en lysande framtid med högre nivåer framför sig och vi vill hjälpa honom att gå framåt i sin egna karriär. Arbetet måste fortfarande göras, men Lukas är på rätt spår. Attityden verkar vara i sin ordning, så med hårt arbete är himlen gränsen! Publiken i Pajbacka kommer att njuta av Lukas fördomsfria och spel utan pardon.

Välkommen till Piffen, Lukas!

Kontraktsläget inför säsongen 2020:

Målvakter: 1 Arnold Uschanoff, 12 Rasmus Knuts.

Försvarsspelare: 8 Ville Ranta-aho, 15 Roni Järvinen, 22 Lukas Eloranta, 23 John Adolfsson, 77 Arsalan Azizi.

Mittfältare: 3 Wille Öhman, 4 Kristoffer Lövholm, 6 Matias Lahti, 7 Behar Cimili, 11 Farhan Omar, 14 Allan Andersson, 17 Ted Rosenström, 18 Viktor Johansson, 20 Yasser, 26 Casper Nyberg, Tomas Hradecký.

Forwards: 9 Emil Peltonen, 10 Gezim Voca, 21 Paulus Kopperoinen, 24 Kasper Fröjdö, 28 Elias Untamala.

Tränare: Stefan Strömborg, Kari Virtanen, Simon Sid.

Kategorier:
Fotboll Herrar