Piffens herrar öppnar säsongen i Åbo


Piffens herrlag startade sina förberedelser för den inkommande säsongen för dryga två månader sedan. Under de senaste tre veckorna har lagets breda sammansättning möjliggjort träning på hög nivå, och laget är nu beredda för säsongens länge väntade öppningsmatcher som spelas på lördagen!

Pargas IF upplevde rörelser både in och ut, men vi fick ta del av strålande förstärkningar både i anfalls- och försvarsriktning. De som lämnat laget blev ersatta av juniorerna Daniel Jansson och Vili Kiviluoma, som båda hittade till Piffen efter att ha spelat i juniorlaget KBV. Lite mer erfarna förstärkningar har vi även fått, nämligen Tuomas Ryyppö som spelar för PIF på ett låneavtal fram till december, och Jimmy Svartström som har nyss flyttat från Österbotten till Åbo.

Laget har sakta men säkert byggt upp fungerande kedjor, med vilka den på lördagen ska möta säsongens första motståndarlag. Då ska hela 21 spelare visa vad de går för, och det säger en hel del om storleken på lagets manskap för säsongen.

Laget har som mål att få en felfri start på sin säsong på lördagen, och det är två vinster som de bestämt ska ta med sig hem till Pargas.


FÖLJ DESSA SPELARE:

#94 PYRY HONKASALO
Idrottens mångtalagäng från Skräbböle kommer att finna sig vid sidan av två av de mest erfarna i laget, Antero Ketola och Mikko Sainio. Pyrys explosiva snabbhet och spelöga är en farlig kombination. Garanti på mål på lördagen.

#35 FRANK LUNDEN
Som en vägg som stöder laget bakifrån och ger sitt lag chansen att vinna. Han har helt utmärkta sista finslipande träningar bakom sig och är i toppform.

#95 ARTTURI SILANTERÄ
Artturi har vuxit upp i Piffen, och nu är han trots sin unga ålder (19) en stark ledare inom lagets försvarsspel. Vice-kapten.

Klä på er något rött och kom och heja Piffen till två vinster i säsongens öppningsmatcher i Åbo!

Matcherna börjar:
Lö 12.10 kl. 13 & 16 @ SB AREENA

Kategorier:
Herrar Innebandy