Ligarutin till Piffen

Piffen får en namnkunnig förstärkning inför säsongen då Tomas Hradecký med 85 matcher under bältet i Veikkausliiga ansluter. Han är en 27-åring, 187 cm lång defensiv mittfältare/mittback.

Tomas spelade för TPS i finska cupen på vintern.

Välkommen Tomas, kan du börja med att berätta lite om dig själv och
om din spelarbakgrund?

– Tomas Hradecký, 27 årig mittfältare / mittback från Åbo. Tidigare lag: FC TPS, ÅIFK, SalPa, IFK Mariehamn, RoPS, Bohemians 1905, SJK.

Hur var senaste säsongen för dig?

– Säsongen var ganska svår, jag fick inte tillräckligt med speltid på grund av den tidigare allvarliga skadan. Vi kom dock tillbaka till ligan och jag är riktigt nöjd med det trots att rollen inte var vad jag ville.

Och nu kommer du till oss för att spela, vad fick dig att ta det beslutet?

– Jag bestämde mig för att komma till Piffen eftersom jag tycker att jag har en lämplig roll i gruppen. Ett riktigt bra förening som organisation och jag känner båda tränarna tidigare, det gjorde också beslutet lättare.

Känner du till Piffens lag?

– Jag vet åtminstone Behar Cimili, som spelade med mig i några år i ÅIFK och Ville Ranta-aho är en bekant från TPS-organisationen.

Är Pargas en helt ny ort för dig på fotbollskartan?

– Nej, det är det inte. Jag gillar att följa med fotboll oavsett nivå och plats, så jag är ganska medveten om Piffens historia och nuvarande situation.

Vad kan vår hemmapublik förvänta sig av dig?

– Hemmapubliken kan vänta på en kämpande lagspelare som har bra passningsförmåga och spelförståelse.

Hur är det med Tomas Hradecky på sociala medier?

– IG: tomashra, Twitter: THradeckyy

Slutligen, vilket är ditt favoritlag och spelare?

– Mitt favoritlag är FC Barcelona, favoritspelare Kevin De Bruyne.

Då får GM Mathias Lindström ordet:

– Vi kan med glädje presentera Tomas Hradecky som vårt senaste nyförvärv. Tomas har rutin från spel på högre nivåer, och förväntas ta ledarskapet på planen. Tomas spelar centralt, antingen i försvar eller mittfält. Tomas har fortfarande sina bästa år som fotbollsspelare framför sig, och vi tror att han i Piffen igen kan visa att han hör hemma i de högre serierna.

För våra unga spelare blir Tomas en bra förebild både på och utanför planen. Tomas är en trevlig kille som har lätt till skratt, passar som handen i handsken i Pargas IF:s röda spelskjorta!

Kontraktsläget inför säsongen 2020:

Målvakter: 1 Arnold Uschanoff, 12 Rasmus Knuts.

Försvarsspelare: 8 Ville Ranta-aho, 15 Roni Järvinen, 22 Lukas Eloranta, 23 John Adolfsson, 77 Arsalan Azizi.

Mittfältare: 3 Wille Öhman, 4 Kristoffer Lövholm, 6 Matias Lahti, 7 Behar Cimili, 11 Farhan Omar, 14 Allan Andersson, 17 Ted Rosenström, 18 Viktor Johansson, 20 Yasser, 26 Casper Nyberg, Tomas Hradecký.

Forwards: 9 Emil Peltonen, 10 Gezim Voca, 21 Paulus Kopperoinen, 24 Kasper Fröjdö, 28 Elias Untamala.

Tränare: Stefan Strömborg, Kari Virtanen, Simon Sid.

Kategorier:
Fotboll Herrar