En spelare från Veikkausliiga ansluter till Piffen

På byn har vi hört, vem skall ersätta Atte?
Nu avslöjar vi att det är Matte!

Under säsongen 2018 spelade den nu 20-åriga Matias Lahti 6 matcher i Veikkausliiga, och nu anländer han till skärgårdens pärla. Matte, som spelar på mittfältet har redan i början av året spelat för oss på ett kortare kontrakt, men nu bekräftar vi att avtalet kommer att täcka hela säsongen.

Vilken typ av fotbollsbakgrund har du?
– Jag har spelat fotboll från en ålder av 7 år. Jag började i Ilmaris byaserie i Lundo, därifrån vidare till Liedon Pallo, och senare till Inters B-juniorer, där jag spelat fram tills nu.

Vilken typ av säsong hade du 2019?
– Förra säsongen var varierande. På våren åkte jag till EIF i Ekenäs på lån och på sommaren, fram till vintern, gick tiden till både armén och Inters reserver. (I EIF blev det 10 matcher i ettan)

Vad förväntar du dig av den kommande säsongen?
– Inför den kommande säsongen ser jag fram emot framgång såväl som individ och framför allt som lag, naturligtvis, den högsta möjliga placeringen och varje match skall vi vinna.

Vad lockade den unga spelaren till skärgården?
– Skärgården lockade de välbekanta tränarna med en trevlig atmosfär och en bra laganda. Om Piffen visste jag att det finns en god anda i laget och att det finns mycket intresse i staden, och båda dessa uppgifter visade sig vara korrekta.

Finns det några bekanta ansikten i laget?
– I laget fanns det cirka 4 bekanta ansikten.

Har du spelat i Pargas tidigare?
– Några gånger har jag spelat här och det har alltid varit svåra matcher.
(Lagledarens anmärkning: Matias har spelat i de två senaste möten mellan PIF och Inter/2 i Pargas. Behöver vi påminnas vem som vann dessa matcher?)

Var kan jag hitta dig på sociala medier?
Jag är inte särskilt aktiv där.

GM Mathias får så kommentera Matias
– Vi kan med glädje presentera att Matias Lahti representerar PIF säsongen 2020. Den mångsidiga mittfältare Matias Lahti har redan en längre tid tränat med laget och spelat i cupmatcherna på ett korttidskontrakt. Lahti har under den tiden övertygat tränarstaben och kommer att tillföra gediget mittfältsspel till laget. Matias har under flera år tillhört FC Inters ligaring och har också spelat några matcher i Tipsligan. Vi tror att Matias har potential att spela på liganivå och kommer att göra allt för att hjälpa honom nå sina mål som fotbollsspelare. Matias är en trevlig och öppen kille, som fungerar som en bra förebild för våra yngre förmågor. Välkommen till Piffen Matias!

Kategorier:
Fotboll Herrar