Viktor Johansson jatkaa Piffenissä myös ensi kaudella

Viktor ”På spåret” Johansson, vår egna konditionsmonster, som nästa år fyller 18, inleder nu sin andra hela säsong med Piffen. Viktor fick litet av ett genombrott under hösten. Under 9 matcher, hann han vara två gånger i öppningselvan. Totalt blev det 308 minuter i trean, och det blev också två mål hemma på Pajbacka.

Hur var din säsong?

– Säsongen var lite söndrig, då jag var skadad nästan hela våren. På hösten gick spelandet riktigt bra.

Nu när du är med från början så vad förväntar du dig av 2020?

– Jag förväntar mig att jag får mera ansvar och att jag är skadefri. För laget förväntar jag att vi klarar oss bra i tvåan med bra spel

Med Piffen som fostrarklubb, så antar jag att det var i PaNK?

– Jo, Pargas Knattar var det

Vad gör du säsongen 2025?

– Jag hoppas att jag spelar åtminstone i finska tipsligan, men drömmen är ju att spela utomlands.

Berätta något om dig själv som få vet?

– Många vet inte att jag har kastat 9 under par i Finby frisbeegolfpark.

Avslutningsvis låter vi GM Mathias Lindström kommentera Viktors kontrakt:

– Vi är mycket glada att Viktor Johansson spelar i Pargas IF även kommande säsong. Viktor har stor potential och vårt avancemang till division 2 kommer att bättre förbereda honom för spel på ännu högre nivåer i framtiden. I sista hand hänger utvecklingen på Viktor själv, men Piffen skall göra allt för att Viktor får det stöd han behöver. Säsongen 2020 blir Viktors tredje med herrlaget, och hittills har utvecklingen gått stadigt framåt. Säsongen 2019 spolierades delvis av skador på våren, men vi hoppas att Viktor kommande säsong får vara skadefri och således kämpa om en ordinarie plats i öppningselvan i division 2.

Kategoriat:
Jalkapallo Miehet