Elias Untamalalle jatkosopimus

Elias Untamala, Kustös egna riddare, som nästa år fyller 23, inleder nu sin första hela säsong med Piffen. Anfallaren som kom från KaaPo på hösten vikarierade också som mittback i sista matchen han spelade för oss år 2019. Under 6 matcher, hann han vara en gång i öppningselvan. Totalt blev det 190
minuter i trean. Trots de få minuterna hann han ändå med två mål.

Hur var din säsong?

– Säsongen gick fint, jag fick lära känna hur laget fungerar och förstås var avancemanget det bästa. I Piffen hade vi en väldigt bra laganda under den korta tiden jag hann vara med.

Nu när du är med från början så vad förväntar du dig av 2020?

– Vi skall förstås hållas kvar i division 2, allt annat är plus. Jag hoppas att vi kan fortsätta att prestera på hög nivå från början av säsongen. Själv vill jag spel så mycket som möjligt.

Du kom från KaaPo, men vad räknar du som din fostrarklubb?

– Kuusiston Nappulat

Vad gör du säsongen 2025?

– Jag spelar fotboll på den nivå som passar mig bäst.

Berätta något om dig själv som få vet?

– Jag spelar ishockey nästan varje vecka.

Tack Elias, som du kan följa på Instagram som

Avslutningsvis låter vi GM Mathias Lindström kommentera Elias kontrakt:

– Vi är glada att Elias Untamala fortsätter i Piffens röda tröja. Elias, som ju kom till Piffen från KaaPo under hösten 2019, har erfarenhet av spel på division 2-nivå. Tvåspråkiga Elias hemma från Kustö, kom snabbt in i gruppen och visade gott exempel på den korta tid han hann vara med säsongen 2019. Vi tror att Elias kommer att tillföra rutin och föregå med gott exempel för våra yngre spelare. Elias har spelat anfallare, men prövades också som mittback i sista matchen mot ToVe – ett bevis på att Elias kan ta sig an olika positioner, vilket alltid är en positiv egenskap. I omklädningsrummet är Elias en glad och öppen kille, som är lätt att snacka med.

Kategoriat:
Jalkapallo Miehet