Emil Peltonen miesten edustusjoukkueen ensimmäinen uusi kasvo

Vi har nu äran att presentera en ny spelare. Emil Peltonen som nästa år fyller 19 år, byter ut den svart-blårandiga skjortan mot vår röda. Emil spelade redan den gångna säsongen på Pajbacka mot oss, då vi vann med 2-0 över Inter/2. I herrtrean spelade Emil i 14 matcher, och under de 1 160 minuterna han Emil med hela 11 mål.

Välkommen Emil, kan du berätta om dig själv och din fotbollsbakgrund?

– Jag bor i S:t Karins och jag började min fotbollskarriär i Kaarinan Nappulat och sedan spelade jag två säsonger i Inter.

Hur var din säsong 2019?

– Säsongen började bra men sedan skadade jag mig och var borta 4 månader. Slutsäsongen var lyckad individuellt och laget klarade sig bra.

Nu blir det Piffen, varför? Fick du någon bild av oss förra sommaren?

– Har länge velat testa på något nytt och ville byta till Piffen på grund av att jag tyckte om deras spelstil och fansen var otroliga!

Utan en enda träning med laget, så vad väntar du dig av säsongen 2020?

– Jag hoppas att laget klarar sig bra i tvåan och hoppeligen kan vi placera oss högt i tabellen. Ser framemot att träffa mina nya lagkamrater och tränare

Var spelar Emil 2025?

– Drömmen är att spela utomlands men såklart skulle det vara nice o spela i veikkausliiga någon dag.

Favoritlag och spelare?

– Juventus , Ronaldo (lagledarens kommentar: ”Emils enda felaktiga svar”)

Avslöja något om dig själv som ingen annan vet?

– Hittar inte på något.

Ditt Instagramkonto om du vill dela med dig?

Någon hälsning till våra fans och publik?

– Fortsätt med samma otroliga stöd, så lovar jag att panga in några mål nästa säsong😉

Avslutar med GM Mathias Lindströms kommentar:

– Vi är glada att presentera Emil Peltonen som ny spelare för säsongen 2020. Emil Peltonen, ifjol i FC Inters organisation, visade framfötterna i division 3 med en hel del mål trots att han gick skadad en stor del av säsongen. Emil visade intresse att komma till Piffen, och vi ser att Emil har potential att utvecklas till en spelare för de högre ligorna. Vi vill hjälpa Emil på vägen, och tror att han kommer att orsaka huvudbry för motståndarna i division 2. En glad och öppen kille som vi välkomnar in i Laget!

Kategoriat:
Jalkapallo Miehet