Stefan Strömborg jatkaa päävalmentajana

Upptakten för säsong 2020 börjar nu när vi kan presentera att Stefan Strömborg fortsätter de kommande två åren som tränare för Piffens herrlag, som ju nu spelar i den finska Tvåan.

Om vi ännu rekapitulerar till säsongen 2019, så vad finns nu kvar i minnet nästan en månad senare, Stefan?

– Säsongen 2019 förblir en säsong som förknippas med fotbollsglädje i Pargas. Vi var många som trivdes på Pajbacka: spelare, ledare, funktionärer, supporters, såväl unga som gamla. Vår allas gemensamma nämnare var Pargas och Piffen i röda och vita färger.

Om vi då skiftar fokus mot säsongen 2020, vad tänker du då?

– Jag känner att vi har en verksamhetsplattform att stå på just nu, som vi givetvis kan och bör bygga ännu bredare och starkare inför framtiden. Med detta menar jag både på och utanför planen. Spelfilosofin och sättet på hur vi kommer att förbereda oss inför 2020 kommer att innehålla samma ingredienser. Givetvis vill vi alltid utveckla och införa nya nyanser i vår spel – och träningsfilosofi. Med detta sagt så ska vi bygga vidare på 2019 laget så mycket som möjligt. Samt även förstärka vissa positioner med spelare som kan tillföra vår spelfilosofi något nytt samt förstärka vårt lag. Vi kommer att starta säsongen 2020 måndagen den 2.12. Det blir därefter träningar i veckan samt träningsmatcher på helgerna ända fram till jul. Klart är att vi kommer att lyfta upp en handfull egna PIF-juniorer till A-laget redan nu i december och jag har stora förhoppningar på att de kommer att göra rejäla framsteg under denna vinter. Som tränare för A-laget vill jag se att Piffen etablerar sig på alla områden till en stabil division 2-klubb. Vårt andra lag bör kommande år bli ännu mera tävlings- och träningsinriktat vilket automatiskt kommer att medföra ytterligare avancemang i seriesystemen. Redan kommande år bör PIF/2 kunna konkurrera om ett avancemang till division 4. PIF/2 är en viktig språngbräda mot A-laget för framförallt våra yngre spelare.

Du fortsätter också som träningschef för hela Piffens fotboll, hur ser du på den biten?

– Som träningschef ser jag följande målsättningar för 2020; Damlaget bör nu få en helgjuten pre-season med en full spelartrupp. När man lyckas med det kommer laget att starta sin klättring mot nya höjder i seriesystemen. På juniorsidan pågår en bred tränarutbildningssatsning som kommer att fortsätta 2020. Vi kommer att ha mera och bättre utbildade fotbollstränare än någonsin tidigare i Piffens fotbollshistoria. Det kommer givetvis att medföra ännu bättre verksamhet för våra fotbollsjuniorer som till antalet ökar stadigt hela tiden.”

Avslutningsvis, kan du avslöja nåt om dig själv som inte många andra vet?

– Ha ha. Ja, jag är ju inte med i Facebook, Instagram etc – tills vidare såhär åtminstone. På hemmafronten har jag dammsugningen som min spetskvalité, jag gör det faktiskt så bra att jag inte är utnämnd till någon annan huslig dagssyssla av familjens verkställande direktör Kati.

Vår General Manager Mathias Lindström, som är med och syr ihop laget för nästa säsong, kommenterar tränarvalet så här:

– Vi är mycket glada att Stefan Strömborg fortsätter i Pargas IF även kommande år. Vi har varit nöjda med Stefans insats helhetsmässigt, vi tycker att verksamheten gått framåt såväl för juniorfotbollens som för seniorfotbollens del, där avancemanget till division 2 endast var pricken över i:et. Man får heller inte glömma att Stefan var primus motor (initiativtagare) vad gäller PIF/2, som ju genast steg till division 5 under Kenneth ”Kenda” Nordlings tränarskap.

– För representationslagets del är Stefan en erfaren tränare, som med sin rutin och sitt nätverk kan hjälpa unga spelare (och tränare) framåt i sina karriärer. Nu då vi är i division 2, är vi på en nivå där spelarna får visa upp sig på en högre nivå och på ett helt annat sätt attrahera större klubbars intresse. Vi är nöjda och tacksamma att ha en så meriterad tränare, och hoppas att någon av dessa unga är vår nästa ”export” ut i fotbollsvärlden!

Kategoriat:
Jalkapallo Miehet