M1 Otteluraportit löydät Facebookista:
 

________________________________

FBT Blue Flames yhdistyy PIF Floorballin kanssa

 

Perinteikäs turkulainen kolmosdivisioonaseura FBT Blue Flames yhdistyy paraislaisen PIF Floorballin kanssa. PIF Floorball on Pargas Idrottsförening -seuran, tuttavallisemmin Piffenin, salibandyjaos. PIF Floorballilla tulee pelikaudesta 2017-2018 lähtien olemaan kaksi miesten kilpajoukkuetta (kolmos- & nelosdivisioonissa). Lisäksi seuran harraste- ja juniorijoukkueiden määrä on selvässä kasvussa.

Aloite seurafuusioon tuli Flamesin suunnalta, mutta yhteinen sävel seurojen välillä löytyi melko kivuttomasti. Tätä eittämättä edesauttoi se, että seurojen välillä on viime vuosina ollut yhteistyötä mm. pelaajavaihdannan muodossa. Lisäksi PIF Floorballin varapuheenjohtaja Joakim Sjöström kuului aikoinaan FBT Blue Flames ry:n perustajajäseniin.

         - Näen, ettei yhden joukkueen seuralla ole pidemmän päälle mahdollisuuksia pelata aidosti tavoitteellista salibandya. Flamesillakin kävimme kokeilemassa kakkosdivarissa, mutta tuo kausi vain vahvisti näkemystäni. Jotain uutta täytyi keksiä, jotta harrastuksen mielekkyys säilyisi. Fuusio Piffenin kanssa saattaa yllättää monet, mutta käytännössä tuo oli meidän kannaltamme selvästi kiehtovin vaihtoehto. On kunnia päästä osaksi yli sadan vuoden historian omaavaa parintuhannen hengen seurayhteisöä. Lähdemme nyt innolla rakentamaan uutta tarinaa, jonka pidemmän aikajänteen tavoitteena on nostaa Parainen mukaan varsinaissuomalaisen salibandyn eturintamaan. Matka on pitkä, mutta en olisi lähtenyt mukaan projektiin, jos en tuohon uskoisi, taustoittaa FBT Blue Flamesin puheenjohtajana koko seurahistorian toiminut kauppatieteiden tohtori Arto Kuuluvainen(Blue Flames puheenjohtaja Arto Kuuluvainen, PIF Floorball puheenjohtaja Mikael Bergendahl ja PIF Floorball nykyinen päävalmentaja Joakim Sjöström)

- Vaikka ollaan tunnettu kauan Arton kanssa, ehdotus fuusiosta tuli silti täytenä yllätyksenä minulle. Keskustelut sujuivat sen jälkeen hyvässä hengessä ja ehdotus fuusiosta sai positiivisen vastaanoton sekä Piffenin hallituksessa että nykyisessä joukkueessamme. Olen todella iloinen Piffenin puolesta siitä että fuusio toteutui näin vaivattomasti ja varsinkin siitä että FBT Blue Flames todellakin halusi (monista muista vaihtoehdoista huolimatta) yhdistyä juuri Piffenin kanssa. Tarvitsemme ehdottomasti lisää kokemusta ja uutta osaamista tiimiimme ja tulevaisuudessa sekä yhteisvoimin meillä on täydet mahdollisuudet nousta seuraavalle tasolle. Matka on tottakai pitkä ja vaatii hikeä, paljon töitä ja oikeita valintoja sekä kentällä että kentän ulkopuolella, mutta uskon vankasti siihen että Piffenin omat juniorit saavat joku päivä pelata salibandya todella korkealla tasolla Paraisilla ja Piffenin väreissä. On myös hienoa saada kokeneita pelaajia ja Arton tapainen ammattilainen mukaan Piffenin toimintaan Sjöström sanoo.

 

Seurafuusio vaatii vielä Salibandyliiton hyväksynnän, mutta käytännössä tälle ei pitäisi olla mitään esteitä.

 

Lisätietoja:

 

Joakim Sjöström, 050 42 10 918, joakim.sjostrom@gmail.com

Arto Kuuluvainen, 040 538 7515, arto.kuuluvainen@gmail.com

 

___________________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________
Ajatuksia viime kaudesta?

Viime kausi meni kuin Strömsöössä, toisin sanoen niin kuin suunniteltiin! Joukkueen tavoite oli nousu nelosdivariin ja siinä onnistuttiin. Halusimme myös kehittää ja parantaa peliä kauden aikana ja siinä onnistuttiin.

Kuten kaikissa hyvin voivissa parisuhteissa myös meillä oli vaikeampia hetkiä johtuen m.m. loukkaantumisista. Emme kuitenkaan "nukahtaneet" kauden aikana vaikka me joskus otettiin oikoteitä menestykseen. Opimme kuitenkin samalla ettei oikoteitä menestykseen ole olemassa vaan menestys vaatii lujaa työntekoa. 

Oli ilo nähdä millainen tahto ja periksiantamattomuus joukkueessa on. Osoituksena tästä pystyimme kääntämään monta tiukkaa peliä meidän eduksi aivan otteluiden loppuhetkillä viimekaudella. Aina se ei ollut kaunista mutta sitäkin tehokkaampaa. Yhteinen junamatka alkoi viime syksyllä. Nyt katsomme tulevaan, astumme takaisin junaan, laitamme työhaalarit päälle ja teemme lujasti töitä joka viikka - fokus ja tähtäin meidän uudessa tavoitteessa.

jocka
(Sjöströmin tarkkoja syöttöjä vaaditaan myös tällä kaudella)
 

Joukkueen tila, kuka on jättänyt laivan? Onko Piffenillä mahdollisuus kilpailla muiden joukkueiden kanssa?

Muutama avainpelaaja on tällä hetkellä loukkaantuneena mutta onneksi meillä on leveä kokoonpano ja meillä on aivan varmasti mahdollisuus kilpailla muiden joukkueiden kanssa. Tämä vaatii kuitenkin sitä että pelaamme omalla korkealla tasolla.

Suurin menetys (pisteissä mitattuna) pelaajarintamalla on Tom Bergman, mutta muuten joukkue on mielestäni vahvistunut.


Olemme harjoitelleet hyvin elokuusta lähtien, pelanneet muutaman harjoitusottelun sekä hionnut taktiikkaa. Olemme valmiita menemään "in to the fire". 

 

PIF 2016-17 ketä kannattaa seurata?

Kannattaa seurata numero 71 – so called rainmaiker senior

Leikki leikkinä, kannattaa seurata jokaista joukkueen pelaajaa (kentällä, kentän ulkopuolella ja myös somessa.) Suurimmat kysymysmerkit ovat jos Jens Mattsson vihdoin avaa Facebook-tilinsä, teemmekö yhtään maalia rankkareilla kun Jonas Holmén on loukkaantunut ja jos kapteeni Jocke Blomster ajaa partansa pois jos nousemme kolmoseen?

Back to reality, erityisen mielenkiintoista on seurata uusia tulokkaita ja miten heidän taso riittää tällä tasolla. Puhun tietysti nuoresta lupauksesta ja hiomattomasta timantista "W" (Wilhelm Vikman) sekä "kesyttämättömästä härästä" Oskar Suomisesta joka juoksi ajan 12:15 3100 metrillä. Yksi todella mielenkiintoinen hankinta on meritoitunut ja kokenut Tomi Vuorio joka on pelannut salibandya erittäin korkealla tasolla (TPS Loviisan Tor, SBS Masku jne.) 

Lisäksi on aina mielenkiintoista nähdä mitä tähtipelaajat M. Bäck, L. Törnqvist ja D. Lindström keksivät. Toivon myös että joukkueen nuoret pelaajat ottavat askeleita eteenpäin ja näyttävät mistä he ovat tehty tilaisuuden tullessa.

Emme myöskään voi unohtaa meidän maalivahtikolmikkoa. Nämä jätkät ovat muuten naiskannattajien suosikkipelaajat! (Eikä siis siksi että heillä on kypärät päällä otteluiden aikana). Parasta näissä jätkissä on se että he antavat joukkueelle mahdollisuuden voittaa joka ottelussa. Joukkue on erittäin monipuolinen sillä kokoonpanosta löytyy jätkiä neljältä eri vuosikymmeneltä. Vanhin on yli 40v ja nuorin alle 20v.

 

Tavoite ja teema?

Tavoite on voittaa jokainen ottelu omalla pelillä ja meidän vahvuuksilla. Toinen tavoite on jatkaa sitä prosessia (kentällä ja sen ulkopuolella) joka alkoi viimekaudella. Meidän täytyy jo nyt alkaa nostamaan tekemistä seuraavalle tasolle.

Over and out!

T. Ylipäällikkö Sjöström

___________________________________________________________________________________________________________

PIF SALIBANDYN SYDÄN

Pif Salibandy saavuttaa sunnuntaina huikean virstanpylvään, nimittäin 100 pelattua sarjapeliä. Pelaajia on tullut ja mennyt näiden kuuden vuoden aikana jolloin joukkue on ollut aktiivinen. Joukkueesta löytyy tosin pari pelaajaa jotka ovat olleet joukkueessa mukana alusta alkaen. Yksi heistä, joukkueen kapteeni, moninkertainen SM- kultamitalisti sekä iso osa Pif Salibandy:ä, Joacim Blomster. Tässä haastattelussa kuullaan Jocken mietteitä vuosista Piffenissä, sunnuntain peleistä sekä klassinen, viisi nopeaa kysymystä tämän viikon haastattelu uhrin seurassa.

PIF merkitsee paljon...

Blomster:ista on vuosien varrella kasvanut suuri osa joukkuetta. Jocken johtajuus, intohimo ja kiinnostus ovat ominaisuuksia jotka tekevät hänestä tärkeän osan joukkuetta. Hän kertoo että hänelle PIF merkitsee paljon. "On suuri kunnia saadaessani olla kapteeni joukkueelle. Kaikki joukkueessa olevat hyviä ja mukavia jätkiä. Jokainen on määrätietoinen ja tätä tarvitaan jos haluamme nousta korkeammalle tasolle."

Blomster korosti että hän halusi olla kapteeni joukkueelle sillä se tulee hänelle luonnollisesti. Jocke haluaa johtaa hyvällä esimerkillä, hyvinä ja huonoina aikoina. "Kapteenina täytyy käyttäytyä hyvällä tavalla sekä saada joukkue suoriutumaan vielä paremmin vaikeina ajankohtina."

 

Linus & Jocke
(Kuva otettu Piffenin Instagram tililtä)
 
Salaisuus
 

PIF on pelannut huikeasti tämän vuoden. 9 voittoa kymmenestä, eniten tehtyjä maaleja sekä vähiten sisään päästettyjä. Tämän salaisuus Jocken mukaan?

"Me aloitettiin suunnitella kautta Joakim Sjöström:in kanssa jo kesän alussa ja meillä oli selkeitä visioita siitä että kuinka me haluamme harjoitella sekä pelata. Meillä oli hyvä pohja edelliseltä kaudelta kun aloimme harjoitella enemmän hyökkäystä ja puolustusta. Meillä on myös laajempi miehitys tänä vuonna edelliseen vuoteen verrattuna. Viime kaudella tuli välillä hieman yksinöistä kun oli ainoastaan yksi ketju joka tuotti pisteitä jokaisessa turnauksessa. Tänä vuonna meillä on 3 ketjua jotka osaavat suorittautua hyvin ja pelata korkealla tasolla. Me teemme älyttömän kovaa työtä treeneissä sekä peleissä. Vaikkakin pelaamme 5 divarissa pyrimme koko ajan eteenpäin ja siinä on suuri ero Pif:in sekä muiden meidän sarjassa olevilla joukkueilla. Me haluamme eteenpäin ja tämä vaatii hyvää asennetta sekä sitä että me tiedämme mitä me haluamme. Jätkät joukkueessa ovat hyvin intohimoisia tätä lajia kohtaan ja se on jotain joka vie meidät pitkälle.

"Muutama pimeä vuosi..."
 
Vuosien varrella miesten edustus joukkue on käynyt läpi paljon. Blomster uskoo että vastoinkäymiset ovat tehneet koko jaostosta vahvemman ja että PIF salibandy nyt vihdoin on menossa oikeean suuntaan. "Ensimmäiset vuodet olivat hyviä. Meillä oli paljon jätkiä treeneissä joten meidän piti perustaa kakkosjoukkue miehille. Junioritoiminta sai myös hyvän alun ja meillä oli useita juniorijoukkueita, sekä tytöille että pojille." Menestynein juniorijoukkue on mahdollisesti 94-95 ikäryhmä josta peräti viisi pelaajaa on noussut miesten edustukseen. (Aarnio, Lehtinen, Lindström, Törnqvist ja Österman). Hyvän alun jälkeen alkoivat kuitenkin vastoinkäymiset. Kolmen kauden ajan miesten edustuksesta puuttui identiteetti. Viime kaudella kun Blomste otti päävastuun harjoituksista alkoi kuitenkin kurssi kääntyä. Joukkueella oli jälleen oma identiteetti, suoritukset olivat hyviä, taso nousi huomattavasti ja pelillisesti asiat olivat paremmassa kunnossa. "Olemme ehdottomasti oikealla tiellä. Joukkue näyttää jälleen houkuttelevalta ja juniorit alkavat löytämään tiensä joukkueeseen paremmin. Meillä on monta junioria jotka ovat ottaneet ison roolin joukkueessa ja se jos jotain lämmittää sydäntä."
 
Första lagfotot
(Edustusjoukkue kaudella 2010-2011)

 
Juhlaottelu ja Team-17
 

Juhlaottelusta FBT Marlinsia vastaan Jocke odottaa ainoastaan voittoa. "Toki Marlins voi yllättää, heillä on hyvä joukkue ja jos heillä on kaikki paikalla heillä on ehdottomasti mahdollisuus kamppailla voitosta. Kukaan ei ole parempi kuin PIF joten Marlins ei saa yllättää meitä tällä kerralla, ei meidän juhlapäivänä.

Team-17 ottelusta Jocke on myös positiivinen mutta toteaa että 17 on erittäin vaarallinen joukkue. "Tämä on ensimmäinen kausi kun me pelataan heitä vastaan joten he eivät ole yhtä tuttuja kuin Marlins. He löytävät toisensa hyvin kentällä ja ovat hyvin rutinoitunut porukka. He pelaavat hyvin fyysisesti mutta se sopii meille." Kehokontakti ei ole ikinä huono asia, Jocke lisää hymyillen. Jos voimme luottaa kapteeni Blomsterin sanoihin tulee Piffenillä olemaan kaksi voittoa ja neljä pistettä taulukkoon sunnuntain otteluiden jälkeen.

Jocke kan man lita på
(Kapteeniin voi aina luottaa)
 
"kakkos- kolmos divari.."
Blomster on erittäin aktiivinen Piffenin salibandyjaostossa. Sen lisäksi että hän on pelaaja hän on myös hallituksen jäsen sekä juniori- ja valmennusvastaava. Hänellä on selkeä kuva PIF salibandyn tulevaisuudesta. "Viiden vuoden kuluttua miesten edustusjoukkue pelaa kakkos- tai kolmosdivaria ja meillä on myös uusi naisten edustusjoukkue joka myös pelaa kakkos- tai kolmosdivaria. Molemmat edustusjoukkueet pärjäävät hyvin ja näyttävät houkuttelevilta junioreille. Junioritoimintaa tullaan myös parantamaan. Edustusjoukkueiden tulee näyttää hyvältä ja toimia roolimalleina junioreille jos haluamme kehittää slibandya paraisilla." Blomsterin mukaan salibandykulttuuri on mennyt eteenpäin Paraisilla. Hän haluaa kiittää mediavastaavaa tämän panostuksesta kuluvan kauden aikana. "PIF Floorball ei ole ikinä näyttänyt yhtä hyvältä ja me ei olla ikinä saaneet yhtä paljon huomiota kun tällä kaudella, se on pitkälti mediavastaava Kristian Östermanin ansiota. Kaikki edustusjoukkuesta tietävät minkä vuoksi me teemme töitä ja kaikki haluavat viedä salibandyä eteenpäin. Haluamme nostaa salibandyn täysin uudelle tasolle Paraisilla."
 
 

Viisi nopeaa Kuningas Blomsterin kanssa

 

Kesä vai talvi?

Kesä

 

Snooker vai curling?

Terveisiä Knobbelle, Snooker

 

Ranne vai lämäri?

Lämäri

 

Aikuinen nainen vai sata salamaa?

Aikuinen nainen, hän toteaa nauraen.

 

Vasen vai oikea?

Vasen, en tiedä miksi sillä olen oikeakätinen, Jocke lisää.

 
Blomster 
(#14 Joacim "Kung" Blomster C)
 
 

___________________________________________________________________________________________________________


MR. SÄBÄTRON JENS MATTSSON

Tällä kerralla saamme lukea mitä Jens Mattsson ajattelee kaudesta tähän asti, sunnuntain peleistä ja sen lisäksi kysymme häneltä viisi nopeaa kysymystä.

Viime kausi

Viime kaudella Jens pelasi kolmosdivaria FBT Blue Flamesissa. Hänen viime kausi oli täynnä loukkaantumisia mutta onnistui kuitenkin keräämään pisteet 2+0, 15 ottelussa puolustajana. Mies itse on melko tyytyväinen omaan panokseensa viime kaudella ja hänen mielestä viime kausi antoi ja opetti paljon.

"Suurin ero kolmos- ja vitosdivarien välillä on vauhti ja taktinen osaaminen. Kolmosdivari joukkueilla ei ole suuria heikkouksia vaan erot ovat enemmän taktisella puolella."

 

Tämä kausi

Mattsson on tyytyväinen kaudesta tähän asti, sekä joukkueen pelaaminen että oma peli on toiminut. Osoituksena siitä hänellä on kasassa tehot 3+1 neljässä ottelussa. Hänen mielestä joukkueella on kuitenkin paljon parannettavaa edelleen. "Ylivoima on takkuillut ja sitä yritämme parantaa. Voisimme myös kommunikoida enemmän kentällä sillä se helpottaa kaikkien pelaamista. Meidän täytyy myös oppia pelaamaan ennakkosuosikin asetelmassa siten että me määrittelemme pelin vauhdin. Jos saamme nämä kohdat toimimaan pärjäämme hyvin myös jatkossa.


Jens on erittäin tyytyväinen tunnelmaan joukkueessa ja hänen mielestä joukkuehenki on erittäin korkealla. "Jotain on tapahtunut vuoden aikana" - hän lisää.

PIF oli ainoa vaihtoehto...

Viime kauden jälkeen Mattsson sai miettiä jos kroppa vielä jaksaa hänen vaativaa pelityyliä. Piffenin onneksi hän halusi vielä jatkaa salibandyn pelaamista. "Minulla oli kaksi vaihtoehtoa, palata Piffeniin tai laittaa mailan seinälle." Kysyimme Jenssiltä mitä PIF tarkoittaa hänelle: "Terveisiä Jockalle että PIF merkitsee että minulla on jotain tekemistä iltaisin" Mattsson sanoo nauraen.


Hyvää peliä ja neljä pistettä

Sunnuntain peleistä Mattsson ei odota enempää eikä vähempää kuin neljä pistettä. "Jos epäonnistumme valmistautumisessa peleistä tulee vaikeita. Kunhan kaikki ovat latautuneita ja jatkamme omaa peliä niin kaikki menee hyvin. Neljä pistettä tästä turnauksesta antaa meille erinomaiset mahdollisuudet jatkoa ajatellen kun vastus jälleen kerran kovenee."5 nopeeta Jensin kanssa

Punainen tai vihreä?
       Punainen

Joulu vai juhannus?
Tasapeli, molemmissa on hyvät ja huonot puolensa.

Joulurauhanjulistus vai linnanjuhlat?
Ei osaa sanoa sillä molemmat ovat tylsät

Maali vai syöttö?
     Syöttö 

Snapchat vai Instagram?
Instagram, koska sitä on kivempi katsoa

 

(Jens Mattsson #76)

 

_______________________________________________________________________________________________________ 

HAASTATTELUSSA ROBERT MALM

Yksi Piffenin tukipilareista, Robert Malm, on haastattelu vuorossa. Tämä kausi on Robertille kolmas Piffenissä ja haastattelussa selviää vähän Robertin ajatuksista tulevista peleistä yms.

Kausi tähän mennessä

 "Olemme aloittaneet vahvasti. Meillä on hyvä ryhmä kasassa ja se näkyy myös harjoituksissa. Kaikki tekevät lujasti töitä harjoituksissa ja se johtaa myös positiivisiin tuloksiin peleissä." 

Omista suorituksista Robert on vaitonainen. "Meidän puolustus on toiminut hyvin. Kommunikaatio maalivahdin ja puolustajien kanssa on ollut parempi tällä kaudella. Hyvät harjoitukset auttavat myös hyviin suorituskiin peleissä."
Malm haluaa kiittää valmentajia Joacim Blomster ja Joakim Sjöström siitä että he ovat ottaneet vetovastuun harjoituksista ja järjestävät joukkueelle korkeatasoisia harjoituksia. 

Sunnuntain ottelut

 Sunnuntaina PIF kohtaa Pelkkä klubin (Turku) ja Gremlinsin (Turku) Leaf Areenalla. Kaksi tiukkaa peliä tulossa ja sitä mieltä on myös Malm. "Vastus kovenee entisestään. Nyt meillä on kaksi erittäin kovaa ottelua luvassa." PK on nuori taitava joukkue joka tykkää pitää palloa hallussa. Piffenin on pystyttävä pelaamaan omaa peliä pärjätäkseen pallovarmoja vastustajia vastaan.


Pargas IF ei ole koskaan aikaisemmin voittanut Gremlinsiä vastaan. "Nyt meillä on tosin parhaat mahdollisuudet ikinä voittamaan Gremlins ja teemme kaikkemme sen eteen että PIF on voittamaton vielä tämän turnauksen jälkeenkin." Erityistä näissä peleissä on niiden alkamisajat. Pelit alkavat 18:00 ja 20:00, toisin sanoen, melko myöhään. "Se on asia jota meidän täytyy ajatella mutta onneksi olemme tottuneet myöhiin harjoituksiin." - toteaa Malm hymyillen. 

Maalivahtipeli

 Piffenin maalivahtipeli ja puolustuspeli ovat toimineet hyvin tällä kaudella. Joukkue on päästänyt vähiten maaleja (9) ja muutenkin maalivahdit ovat olleet vakuuttavia. "Puolustuspeli on toiminut hyvin tähän asti joten se auttaa meidän työtä huomattavasti. Meillä on kolme loistavaa maalivahtia jotka kaikki haluavat joukkueen parasta." Jälleen kerran Malm mainitsee harjoitusten tärkeyden. Hyvät harjoitukset johtavat hyviin tuloksiin myös maalivahdeilta.

Knobbe

Kolmas vuosi

 Tämä kausi on Robertin kolmas vuosi Piffenissä. Näiden kolmen vuoden aikana Malm on saanut olla mukana joukkueen positiivisissa kuin negatiivisissakin hetkissä. Malm mainitsee muutaman asian mikä on muuttunut vuosien aikana. Joukkuehenki on myös parempi kuin koskaan aikaisemmin, turhaa valittamista ei tapahdu penkillä mutta ei myöskään kentällä. Joukkue on huomattavasti organisoidumpi ja meillä on myös leveämpi materiaali kuin esimerkiksi viime kaudella. Robert halusi myös nostaa esille junioritoiminnan. Joukkueen nuoret pelaajat ovat kehittyneet runsaasti. Erityisesti Daniel Konsell ja Viktor Gestranius ovat ottaneet ison roolin joukkueessa.

"Yksi parhaista voitoista"

Viime turnauksessa PIF onnistui voittamaan Korpo IK:n 5-4. Yksi ottelun sankareista oli loistavilla torjunnoillaan säväyttänyt Robert Malm. Hänen torjunnat ja Bäckin hattutemppu olivat ratkaisevia tekijöitä voitokkaassa saaristoderbyssä. "Se oli yksi parhaista voitoista tämän joukkueen kanssa". Voitosta tekee erityisen se asia että joukkue oli 4-2 häviöllä mutta pystyi kääntämään ottelun 4-5 voitoksi. Malm otti pelissä kiinni myös yhden rangaistuslaukauksen kun pelikellossa oli jäljellä 1:17. "Pidimme päät kylmänä ja pelasimme vaihto kerrallaan. Tuntuu erittäin kivalta että voitimme ja KIK:in kapteeni on saanut kuulla rangaistuslaukauksesta jälkikäteen. Meillä on Petterssonin kanssa pitkä yhteinen historia salibandyn parissa." Malm toteaa hymy huulillaan.

Iso kiitos faneille

Kauden alla joukkue on saanut erinomaista tukea kannattajilta ja Robert haluaa lähettää teille terveisiä.


" Tuntuu erittäin kivalta että olette tulleet katsomaan meidän pelejä. Tukenne antaa joukkueelle lisää energiaa ja on aina mukavaa nähdä tuttuja kasvoja katsomossa. Teidän tukenne merkitsee joukkueelle paljon! Iso kiitos ja tulkaa mielellään uudestaan."


Teillä on mahdollisuus nähdä PIF tositoimissa jo sunnuntaina 15.11.2015 kun joukkue pelaa Leaf Areenalla klo. 18:00 vs PK ja 20:00 vs Gremlins. Tervetuloa! 

Robert Malm 
(Robert Malm #30)

 

 

_______________________________________________________________________________________________________

PELAAJAHAASTATTELUSSA MATTIAS BÄCK

PIF-paluumuuttaja Mattias Bäck on  tämän kertainen uhri pelaajahaastatteluissa. Mattias palaa Piffeniin oltuaan vuoden poissa jolloin hän pelasi FBT Blue Flamesissa kolmosdivaria! 

Mitä mieltä olet joukkueesta?

Joukkue tuntuu hyvin motivoituneelta. Kaikki haluavat voittaa ja jokaisella jätkällä on motivaatio kohdillaan.


Jos vertaa tämän PIF joukkueen siihen mistä PIF joukkueesta lähdin niin huomaa ison eron. Esimerkiksi harjoitukset näyttävät aivan erillaisilta nykyään, pelkästään hyvällä tavalla. "Hyvältä tuntuu olla takaisin PIF-paidassa" Bäck toteaa.

 

 
(Bäck vauhdissa ottelussa FBT Marlinsia vastaan)


Mitä mieltä kauden ensimmäisistä peleistä?

Mielestäni pelasimme kaksi hyvää ottelua mutta meillä on vielä paljon töitä edessä jos haluamme saavutaa tavoitteemme. Tilastot näyttävät upealta, 15 tehtyä- ja 2 päästettyä maalia. Täytyy kuitenkin muistaa että tasoero joukkueiden välillä niin 4 kuin 5 divarissa ovat isot joten emme voi pelkästään katsoa tuloksia vaan jatkaa kovaa työntekoa.
Erittäin tärkeää kuitenkin että saimme hyvän lähdön kauteen sillä se antaa hyvät mahdollisuudet jatkoa ajatellen!

 

Kausi 14-15

Viime kaudella Mattias pelasi kolmos divarissa FBT Blue Flamesissa jossa syntyi tehot 6+1=7. Bäcken sanoo että aika turussa oli hauskaa, mielenkiintoista ja opettavaista. Hän on erittäin kiitollinen Blue Flamesille siitä että he antoivat hänelle mahdollisuuden hieman kokeilla minne taidot riittää. Valitettavasti kausi päättyi Mattiaksen kannalta aivan liian lyhyeen viime kaudella. Kausi päättyi nimittäin erittäin ikävään taklaukseen jonka vuoksi hän oli melko kauan poissa peleistä. Bäckin mukaan hän on toipunut loukkaantumisesta ja että hän on taas täydessä pelikunnossa ja aikoo jatkaa samalla pelityylillä loukkaantumisen jälkeenkin, mikä on erittäin positiivinen uutinen! Bäckin mukaan näemme tälläkaudella taidokkaamman, kokeneemman ja taktisemman Mattiaksen PIF-paidassa.

"PIF oli ensimmäinen joukkueeni.."

Kysyimme Bäckiltä mitä PIF merkitsee hänelle. Hän sanoi että Piffen on erittäin tärkeä hänellä sillä kyseessä on seura jossa hän on pelannut ensimmäiset viralliset pelinsä. Hän toteaa että oli erittäin iloinen että hän vietti viime kauden Bue Flamesissa sillä hän voi nyt hyödyntää niitä tietoja mitä hän sai viime kaudella turussa, Piffenissä. Sillä tavalla hän pystyy myös olla mukana nostamassa salibandyn tasoa Paraisilla. 

Sunnuntain ottelut

Sunnuntaina joukkue pelaa kaksi ottelua Leaf Areenalla. Sunnuntain ensimmäisessä ottelussa vastaan tulee EPMT turusta ja päivän toisessa ottelussa nähdään huikea saaristoderby kun vastaan asettuu Korpo IK. Bäckin odotukset otteluista ovat että joukkue pelaa fyysisesti lujaa, tekee kovasti töitä ja että jokainen voittaa sen oman äijänsä. Omalla pelillä PIF saavat neljä pistettä viikonlopun peleistä joten löysäilyyn ei ole varaa.

Mattias haluaa kiittää kaikkia kannattajia jotka olivat paikalla katsomassa viime peleissä. Hän myös toivoo että mahdollisimman moni löytää paikalle sunnuntaina. Tukenne on erittäin tärkeä joukkueelle ja se antaa paljon lisää voimaa Bäck sanoo.

 

Lopuksi halusimme vielä kysyä Bäckiltä kysymyksen mikä on jakanut joukkueen kahtia, nimittäin:

Olisiko Jocken pitänyt ajaa partansa ennen valokuvausta?

Mattias hymyilee hieman jonka jälkeen hän kommentoi: "Joukkueen kapteenina hän olisi ehkä hieman voinut terävöittää itsensä. Toisaalta enhän minäkään tehnyt niin joten annettakoot anteeksi Jockelle." 

 

Tervetuloa takaisin Mattias!

_______________________________________________________________________________________________________

HAASTATTELU UUDEN PELAAJAVALMENTAJA JOAKIM SJÖSTRÖMIN KANSSA

Tässä haastattelussa saamme lukea hieman Joakim Sjöströmin ajatuksista ennen kauden alkua. Saamme myös kuulla mitä mieltä hän on viikonlopun otteluista Marlinsia ja Blue Riveriä vastaan.


Miltä tuntuu palata Piffeniin?

Viime kauden ”harhailun” jälkeen tuntuu erittäin hyvältä laittaa vanha tuttu Piffen paita päälle. Odotan innolla että uusi kausi alkaa. Minulla oli erittäin rikkonainen kausi viime kaudella ja sen takia joudun jossain vaiheessa vielä tällä kaudella leikkaukseen. Tällä kertaa palaan Piffeniin pelaavana päävalmentajana.

Miksi valitsit Pargas IF:n?  

 Kesän aikana kävin monta keskustelua joukkueen kapteenin J. Blomsterin kanssa ja hän sai minut vakuuttuneeksi että PIF on ainoa oikea vaihtoehto tulevalle kaudelle. Pargas IF on myös kasvattajaseurani  joka on antanut minulle todella paljon jo pienestä lähtien. Nyt haluan olla mukana auttamassa ja kehittämässä salibandya Paraisilla ja Piffenissä. Meillä on hyvä ja innovatiivinen porukka niin kentällä kuin myös sen ulkopuolella ja minä pyrin käyttämään kaikki kokemukseni minkä olen saanut vuosien varrella jotta saamme salibandyn uudelle tasolle Piffenissä.

Mitä mieltä olet joukkueen preseasonista?

 Aika on mennyt kuin siivillä sen jälkeen kun aloitimme harjoittelut elokuun alussa. Olemme jatkaneet sitä projektia mitä J. Blomster aloitti viime kaudella. Pelisysteemi ei vielä istu ihan 100%, mutta koitamme parantaa ja kehittää sitä kauden aikana.

Treeneissä sekä nuoret että hieman kokeneemmat pelaajat ovat suoriutuneet hyvin mutta erityisesti joukkueen nuoret pelaajat (Gestranius, Konsell, Savolainen) ovat näyttäneet osaamistaan ja vakuuttaneet otteillaan. Olemme pelanneet kolme harjoitusottelua joista saldo on: voitto, häviö ja tasapeli) + järjestimme harjoitusleirin syyskuun alussa.

 Odotukset kauteen? Miltä joukkue vaikuttaa?

 Joukkue tuntuu vahvalta ja ilmapiiri/työmoraali ovat kunnossa. Salibandyn taso nousee koko ajan suomessa mutta tulemme ehdottomasti kamppailemaan kärkisijoista 5-divarissa. Kauden tavoite on selkeä, nousta neloseen! Omat junnut ovat taas vuoden vanhempia ja sen huomaa siitä että joukkue on kypsynyt huomattavasti viime kaudella. Nuorista varsinkin D. Lindström ja L. Törnqvist pelasivat vahvan kauden viime vuonna. Tälle kaudelle joukkue saa myös vahvistusta paluunmuuttajista M. Bäck ja J. Mattson jotka tuovat kokemusta korkeammalta sarjatasolta (div-3). Meillä on myös kolme erittäin hyvää maalivahtia joihin joukkue voi luottaa tilanteessa kuin tilanteessa. Olemme 110% keskittyneitä omaan peliin. Olemme liikkuva ja dynaaminen joukkue josta ei intoa puutu. Tällä kaudella emme ole mukava joukkue kohdata vastustajien näkökulmasta katsottuna. 

”Olen erittäin positiivinen kauden avausta varten!” Sjöström lisää.

Kysymykseen: Mitä voimme odottaa kauden ensimmäisistä otteluista Marlins/Blue Riveriä vastaan? Jocka vastaa lyhyesti ja ytimekkäästi:

4 pistettä!

(Joukkueen kapteeni Joacim Blomster oik. yhdessä uuden pelaajavalmentaja Joakim Sjöströmin kanssa)