7.4.2018 #kolmonenlänsisuomi
Aktia Arena, Pargas
Pargas IF - FC Inter/2 2-1 (2-0)

Många talkotimmar hade lagts in för att få planen i spelskick, och det var den, om än väldigt blöt.

Piffen hade revansch att utkräva från vinterns träningsmatch, och det fick vi efter en hård kamp, med många fina kämpainsatser, på alla positioner. Flera spelare debuterade för Piffen. Gesim Voca öppnade sitt målkonto i sin första match, Kristoffer Lövdahl kämpade och slet i sin tur på mittfältet. Muharrem Sahiti visade upp sig för den nya hemmapubliken på sin vänsterbacksposition. Dessutom debuterade Tobias Gustafsson och Daniel Servanto i slutet av matchen.

Innan det så fick Inter den första målchansen, när det fick en spelare ensam igenom med Arnold Uschanoff i målet, men Arska drog denna gång det längre strået. I den 26:e minuten kom Gesim då åt att kruta på från ca 20 meter och säsongens första mål hade sett dagens ljus. 6 minuter senare fick Ville Ranta-aho ta på sig ansvaret för en frispark från 45 meter. Optimistiskt och överraskande skjuter han från det avståndet, och då målvakten fumlar in bollen så kan vi gå till paus med 2-0.

I den andra halvlek sker flera halvfula händelser, där motståndarnas Tuominen är inblandad i flera, men han får inga kort där. Lite senare i den 78:e minuten sätter han också den reducerande bollen till 2-1, och sen på övertid fiskar han fram ett rött kort åt Michael Nwokocha, vilket han själv också borde ha fått syna.

Nå med 3 poäng i bagaget reser vi troligtvis till Åbo inkommande fredag för att möta Åbo IFK. Välkomna med

Omgångens matcher:
Masku - Boda 1-0
Pargas IF - Inter/2 2-1
Wilpas - ToVe 3-1
Pallo-iirot - SoVo 2-1
TuWe - Wolves 2-2
TPK - Åland 0-2
Peimari U - ÅIFK 1-0

http://www.pku.fi/news/piffen-vann-sin-premiar-wolves-kryssade/