06.10.2018 
Somero
Someron Voima - Pargas IF 3-0 (1-0)
Publik: 24 !!!


Det var ett av sjukdom och bortfall drabbat Piffen som reste till distriktets östligaste utpost för att möta krafterna från urskogen. Målsättningen var att med eget spel behålla chanserna till andra platsen i serien. 


Första kvarten var också bortalagets, då flera bollar punkterade hemmalagets försvarslinje, men de bästa av dem viftades bort av linjedomaren. Mitt i allt svängde spelet, vi blev passivare, och hemmalagets spelskickliga spelare fick det utrymme på planen de vill ha. Slutet av halvleken gick således i riktning mot Piffenmålet, och då följde också ett mål som en följd av vårt passiva spel.1-0 stod sig dock halvleken ut, och alla möjligheter fanns.

Till andra halvleken bestämdes att vi måste nå upp till vår nivå, och vi började utmana i duellerna. I det läget när glidtacklingar och vanliga tacklingar kom med i bilden, blev vi smått anklagade för att försöka vinna matchen av motståndarbänken, när vi borde ta det lugnt och spela av säsongen och nöja oss med en förlust. Det var en mycket märklig kommentar. 

SoVo är dock ett lag man inte vill släppa upp i ledning, i och med den rutin och historia spelarna har. De utgör ett lugn och bara väntar på misstag. Avgörandet kom då sen vid den 66:e minuten när de fick en frispark, som ena Jalloh smekte upp i krysset. Det 3:e målet var sedan som en avdelning på Stockmanns, bara kosmetiskt. Man måste ändå ge beröm åt våra spelare, som trots att spelet inte riktigt fungerade, och en del fysiskt inte var i bästa skick, så kämpade vi på ända till slut, i stället för att bara ge upp som vi ju då borde ha gjort.

Piffen idag:
Arnold Uschanoff
Viktor Lindqvist, Yannick Ossok, Atte Holmberg, John Adolfsson
Farhan Omar, Kingsley Ozegbe, Tivon Megase (93' Daniel Osicnachi), Ville Ranta-aho
Micke Karlsson (73' Kristoffer Lövholm), Veli Hartola


Statistik
33' 1-0 Alimamy Jalloh
66' 2-0 Mamadu Jalloh
79' 3-0 Alimamy Jalloh

Skott: 18 - 24
Skott på mål: 10 - 9
Målchanser: 7-4
Hörnor: 0-3
Fel: 5-8
Offside: 1-7 (speciellt i andra halvlek dömdes många felaktig offside på oss...)

Nästa lördag avslutar vi säsongen kl 14 på Pajbacka mot ToVe, välkomna.