9.9.2018
Pajbacka, Pargas
Pargas IF - SC Wolves 3-0 (2-0)
Publik: 433


Piffen utan problem kungar i stan

Den svala sensommaren bjöd på publikfest för såväl äldre men främst yngre Piffare, som sökt sig till Pajbacka. Juniorerna firade sin avslutning och fick alla följa lokalderbyt som slutade på bästa sätt.


Inledningsvis försökte Wolves pressa oss, och kom till några halvfarliga avslut, men genast som vi kom åt att spela uppåt behärskat, så hittades bollen i målet. På båda kanterna kom vi runt bra, och de två första målen kom via inlägg från höger. Båda målen kom genom Gezim Voca, som kom åt att skjuta från samma ställe vid straffområdesgränsen. Först var det Viktor Lindqvist som spelade lågt till Gezim, som med en skottlobb överrumplade målvakten, andra gången var det sedan Farhan Omar som hittade Gezim, som denna gång med en markkrypare hittade nätmaskorna. 

Sedan blev det lite grinigare på plan, och motståndarna krävde rött kort åt oss, men denna gång var domaren mer alert än förra gången, då vi råkade ut för en feldömd utvisning och straff. I så fall kunde även Wolves ha gått på (minst) ett rött kort, men domaren skötte matchen som helhet mycket bra. Nu kunde vi ganska enkelt gå till paus med en 2-0-ledning.

I andra halvlek försökte Wolves igen inleda med en hård press, vilket flera gånger ledde till farligheter i den egna ändan. Till slut stressades ena Wolvesback till en misslyckad passning tillbaka till målvakten vars öppning gick upp mot halva plan, där Farhan uppfattade situationen och slängde en lång lyra från 40m, och fick se bollen segla in över den tillbaka löpande målvakten, och i och med 3-0 målet, så var saken Piff... 

Överraskande lätt blev matchen för vår del, kanske för att våra pojkar visste vad som var att vänta, och kom ut med helt rätt inställning, och hela laget gjorde vad både vi och spelarna förväntades göra. Wolves kom till vissa halvchanser, främst på långa inkast, frisparkar och hörnor, men aldrig så att de skulle ha kunnat utmana oss ordentligt.

Vi gick nu upp på tredje plats i serien, och kan bli allt mellan andra och sjunde, så jämn är serien. Nu återstår två matcher, som efter två derbyn kan verka mindre värda MEN nu är vi ute efter hämnd. SoVo kom alldeles för lätt undan hemma i somras, och knep en poäng på Pajbacka, och sen avslutar vi mot Tove, och vi kommer alla ihåg vad som hände i Björneborg. Om vi lyckas med dessa matcher så kan det bli roligt i mitten på oktober att titta på tabellen och se tillbaka på en bra säsong.

Nu tillbaka till lite matchstatistik

Piffen idag
Arnold Uschanoff - Viktor Lindqvist, Yannick Ossok, Atte Holmberg, John Adolfsson - Kingsley Ozegbe (89' Kristoffer Lövholm) - Farhan Omar (83' Muharrem Sahiti), Tivon Megase, Jonas Lehtinen - Gezim Voca (85' Hadi Rahimi), Veli Hartola (72' Viktor Johansson)

5' 1-0 Gezim Voca [9], assist Viktor Lindqvist
21' 2-0 Gezim Voca [10], assist Farhan Omar

38' Gezim Voca, varning
65' 3-0 Farhan Omar [8]

91' Aki Frantti, SCW, varning 

PIF - Wolves ( i siffror)
Mål: 3-0
Målchanser: 7-1
Skott på mål: 10-5
Skott: 19-10
Hörnor: 3-3
Offside: 6-1
Fouls: 14-6

 

Sören Fröjdös bilder från matchen: