DIVISION 3 OMGÅNG 2
13.4.2018 idrottsparken Åbo
Åbo IFK - Pargas IF 2-5 (1-2)


Mörkret har lagt sig över idrottsparken i Åbo denna fredag den 13:e, men för lagets del var det ingen otursdag, eller turdag heller. Denna gång var vi vår egen lyckas smed och stod upp och uträttade det som vi kommit till Åbo för. Inget annat än 3 poäng stod på menyn denna kväll. Matchen innehöll nästan allt som en match skall innehålla:

Drama, check
Straffspark, check
Tyvärr skador, check
Årets mål, checkish
Självmål, check

Men det var vi som höll i taktpinnen, även om vi hamnade i underläge nästan omgående, då Åbo fick en straff i 6:e minuten. Men Vellu Hartola höll sig framme 5 minuter senare och kvitterade. Sen drog Kristoffer Lövholm från 25 minuter på vänster kanten en riktig rökare upp i bortre krysset. Just före pausen gick Yannick Ossok och Åbos Jeremias Kaari hårt in i kampen om bollen, och antar att Jeremias vred knäet eller nåt, men han var tyvärr tvungen att lämna planen med skada andra matchen i rad.

Efter paus satte vi fart direkt och 3 minuter in i halvleken hade både Gesim Voca och Jonas Lehtinen nätat och ställningen redan 1-4 till oss. För att allt inte skulle vara en dans på rosor så i den 63:e minuten fumlade Arska lite med bollen på ett inlägg, och måltjuven Lövholm nätade igen, när han tyvärr misslyckades med rensningen 2-4 i egen bur. Men det var aldrig nån fara på taket sade Karlsson. Farhan Omar ökade ännu på med ett mål i bortre krysset. På slutet fick ännu 16-årige Viktor Johansson debutera.

Nästa veckoslut kan vi väl tala om en tidig seriefinal när vi möter FC Åland hemma i Pargas, om de nu inte går på pumpen mot Peimari i morron. Välkomna, ni har väl alla säsongskort till våra matcher

Statistik
2' Dima Aho, varning, Åbo
6' 1-0 Jeremias Kaari, straff
11' 1-1 Veli Hartola [1]
29' 1-2 Kristoffer Lövholm [1]
30' Petter Sumelius, varning
31' Byte PIF P Sumelius => Viktor Lindqvist

38' Eino Tirronen, varning, Åbo
43' Tran Cuong, varning, Åbo
44' Byte Åbo J Kaari => Arman Palani
46' 1-3 Gesim Voca [2]
48' 1-4 Jonas Lehtinen [1]

58' Byte Åbo Alec Engblom => Azizi Arsalan
63' 2-4 Självmål
68' Byte PIF Muharrem Sahiti => Behar Cimili
73' Byte PIF Micke Karlsson => Farhan Omar

79' Byte Åbo E Tirronen => Endrit Ahmeti
80' Byte PIF J Lehtinen => Daniel Servanto
82' Byte Åbo Barham Ahmadi => Saad Eddaifi
86' 2-5 Farhan Omar [1]
90' byte PIF Atte Holmberg => Viktor Johansson