Ville & Galle show på Pajbacka, ingen garanti för fest

17.6 Pargas Pajbacka
Herrtrean: Pargas IF - Toejoen Veikot 1-2 (0-1)


Solen gassade från en värmande himmel, gräset var grönt. Allt va uppbyggt för en stor fest på Pajbacka inför en stor publik. MEN MEN MÄN. Solen gick i moln, storpubliken uteblev, och festen inhiberades i sista stund,trots att det blev någonslags Ville&Gallet show.

Innan matchstart hedrades vår bortgångna Göran Gösse Storfors med en tyst minut. Tack för dina insatser

Matchbilden inledningsvis var ganska bekant från ett flertal av våra matcher. Vi var aktiva, vi stoppade deras spelupplägg, vi sökte oss snabbt fram i banan. Väldigt många farliga chanser kom vi inte åt, men det gjorde inte gästerna heller.

I 33:e minuten dömdes vi en straff, då ToVe täckte Omar Farhans inlägg med handen. Bollen på punkten och Ville Ranta-aho sätter bollen säkert i mål. Därefter blir ToVe mera aktiva och deras spel går ut på att få in spelare i straffområdet och sen höga bollar in. De skaffar några hörnor, som visar att kan bli farliga med bättre inlägg.

Alla går sedan och väntar på att halvleken skall ta slut, men ToVe vill annat lite slarv av oss blir större slarv och Kalle Grönlund kryper fram bakom backarna och kommer först på inlägget och nickar in bollen från 2,3 m på första tilläggsminuten. Caramba

I andra halvleken blir tempot lite sämre vilket gör att ToVe kommer åt att sända höga bollar mot vårt mål, men inget händer, och de som prickat in ett kryss börjar redan fundera vad de skall göra med vinstpengarna, MEN MEN MÄN, ToVe förstör slutgiltigt festen i den tredje tilläggs minuten när Kalle Marttila avgör matchen. CARAMBA. Ingen kan säga att vi spelade dåligt, men inte fick vi den belöning vi förtjänade. Nu börjar en paus, och sen kör vi följande match om en knapp månad, med en resa till Åland.

Vårt lag idag:
Arska - John, Yannick, Michael, Dru - Behar, Nganbe- Omar, Ville, Musa (75. Vicke) - Micke (59. Jonas)

STATISTIK
33' 1-0 Ville Ranta-aho [6] straff
45+1' 1-1 Kalle Grönlund
64' Joao Gaetti varning
90+3' 1-2 Kalle Marttilla

HÖRNOR: 2-3
GULA KORT: 0-1