20.5.2017 kl 17:00
Herrtrean KaaPo - Piffen 2-1 (2-1)

Publik: 140
Domare: Adnan Ibrahimi (**)
Kaarinan KHT


För första gången hade vi en komplett trupp, på snudd optimal, så förhoppningarna att kunna åtminstone hota KaaPo fanns på varje spelares näthinna. Tanken var att alla skulle ge allt på planen och pressa högt.

Som flera gånger tidigare så var inledningen minst sagt svart. I den fjärde minuten ges KaaPo en frispark just utanför straffområdet, och Niklas Kuusio sätter frisparken rakt i krysset. 6 minuter senare en lång boll som landar bakom Yannick men framför Arska i målet, och på den hugger snabbe måltjuven Joona Järvistö och lobbar över Arska och 2-0. KaaPo har ju utklassat motståndare till höger och vänster, men vi kör rakt på. Vår nye spelare JF Nganbe Nganbe, ifjol i RoPS, rundar några motståndare 3 minuter senare och hans premiärmål trean är ett faktum, 2-1.

Nu tar Piffen över matchen och stör högt upp i banan, men den sista tredjedelen vållar problem. Verkar som om det blir lite på hälft, är det som om den nya väderleksomställningen med tropisk hetta inte får alla att lyfta på bromsen... 2-1 är ställningen i paus


I början på andra är det igen KaaPo som trummar på, men sen svänger det igen, och vi söker frenetiskt en kvittering, men det vill sig inte rikttigt. Jonas har en chans men den smiter förbi. Jonas är på väg ensam igenom, men linjedomaren gör ett kardinalmisstag och hittar en offisde, när Jonas kommer med fart långt bakom linjen... Om ej om i vägen vore.

När domaren visslar av matchen är det många besvikna ansikten i det rödvita lägret, och en suck av lättnad hörs från den gula bänken. Ny tankar vi och laddar om och så kör vi på igen redan på onsdag i Åbo mot JyTy på Idrottsparkens övre plan. Sku det smaka med en glass nu?

STATISTIK
4’ 1-0 Nikas Kuusio 
10’ 2-0 Joona Järvistö
13’ 2-1 Jean Fridolin Nganbe Nganbe
60’ Musa Ismaila (varning)
74’ Omar Farhan (varning)

81’ Joona Jussila (varning)
83’ Jussi Luotonen (varning)

Hörnor 6-3
Gula kort 2-2

Laguppställning:  1 Arnold Uschanoff - 17 Petter Sumelius (38' Jonas Lehtinen), 25 Yannick Ossok, 8 Ville Ranta-aho, 10 Alexandru Florea - 7 Behar Cimili 14 JF Nganbe Nganbe - 22 Micke Karlsson 20 Omar Farhan (80' 19 Viktor Lindqvist),18 Musa Ismaila - 9 Veli Hartola (87 4. Daniel Osinachi)