22.7.2017 Björkboda IP
FC Boda - Pargas IF 1-1 (1-1)

 

Höstsäsongen inleddes med ett skärgårdsderby, trots att resan till grannkommunen var den 4:e längsta i serien.

Båda lagen var taggade till tusen och det syntes i matchen. Redan i början var två spelare nere för räkning, då de "skallat" varandra. Matchen var jämn och med många hårda dueller. Med en sämre domare (läs föregående veckas), så skulle det ha kunnat urarta ordentligt, men linjen var ändå ganska konsekvent och relativt felfri.

Genast i den 10:e minuten får Boda en frispark från halva plan och Jimmy Röblom får ett huvud på den och bollen seglar över Arska i målet. Piffen kämpade tillbaka och tre minuter senare drar Veli Hartola på ett långskott och bollen letar sig in i nätmaskorna. Det var också alla mål som syntes i matchen. Båda lagen hade några farliga målchanser, och närmast var väl Dennis Okaru och Micke Karlsson, men Gjondegaj i Bodamålet drog det längre strået denna gång.

Utan att närmare gå in på några små detaljer så kan man inte tilldela hemmalaget något Fair-Playpris.1-1 är ett resultat som skrivs till annalerna, och det måste anses som ett rättvist resultat. När nu JF Nganbe Nganbe avslutat sin session i Piffen och flyttat till Haka i ettan, så hade vi denna gång två nya spelare som anslutit från division fem-laget KuuLa (Kuuvuoren Laaki), och dessa två debuterade i denna match, nämligen Al-Zeiraj Hadi Ali Nasser (=Hadi) och Ahmad Shauhan Maithan Talib Shahin (=Mimo). Hadi är försvarare och drog också på sig ett gult kort. Mimo är en liten teknisk anfallspelare.

Piffens lag idag:
1. Arnold U - 23. John A - 2 Michael N - 8 Ville R-A 10 Alexandru F - 7 Behar C - 18 Musa I - 22 Micke K (75' 4. Hadi) - 20 Omar F - 11 Dennis O (32' 14. Mimo)- 9 Veli H

PIF - BODA 2017:
2-1 (H), 1-1 (B)
POÄNG: PIF - BODA 4-1
MÅL: PIF - BODA 3-2