Piffen 2018, del 8

Mittfältets ankare Behar Cimili förlänger med en säsong.


27-åriga Behar Cimili har skrivit på för nästa säsong. Behu, som var en av våra absolut viktigaste spelare den gångna säsongen, bidrar kommande säsong med att vi har en central mittfältspelare som går att lita på i ur och skur. Sin fotbollsfostran som junior har Behar fått i Åbo och spelade för Åbo IFK fram till B-junior där han fick FM-brons med Inter, och ännu guld som A-junior. 
Efter juniortiden spelade Behu division två med både Inter/2 och Åbo IFK och några träningsmatcher med både Inter och TPS. Efter armén blev det Norge och Manndalskamratene i division 3 och Arendal i division 2 (som detta år spelade i ettan), och där blev Behu en nyckelspelare, men ett olyckligt benbrott med ett knappt års spelpaus satte punkt för Norgeresan. Efter det blev det en säsong i Peimari United, som han var med och höja till tvåan, innan det äntligen inför 2017 blev Piffen 
Trots att vi i Behar inte kan vänta oss en skyttekung, så har vi ändå den suveräna kroppsbehärskningen när han gjorde segermålet mot PaiHa i den nästsista hemmamatchen i färskt minne. Men Behar är främst den dominerande defensiva låset vi behöver på det centrala mittfältet

Behars säsong 2017 i siffror:
21 seriematcher
1800 minuter (mest av alla i Piffen)
1 mål
INGA kort
CUPVINNARE

Behar är alltså den åttonde spelaren som skrivit på för nästa säsong och som spelade med oss senaste säsong.

GM Micke Isaksson kommenterar: "Viktigt för vårt unga lag att ha en så stor spelare och ledare med i laget. En som alltid ger 100% i varje läge! Några spelarkontrakt till och vi kan fira jul med önskan om en framgångsrik 2018"

Behar kommenterar (analyserar): "Säsongen 2017 var väldigt tuff för både klubben och mig personligen. Man hade ju kommit till laget som en ”mer erfaren” spelare som skulle hjälpa laget att vara med i toppstriden. Tyvärr så gick det inte och speciellt efter sommaren så började det se riktigt dåligt ut. Vi pratade och gick igenom med laget efter varje match, om vad som gick fel och vad som kunde göras bättre, men inget verkade hjälpa. Klubbens reaktion, insats och åtgärder spelade en stor roll i det som sedan hände. Mot hösten började vi äntligen få spelet att sitta och avslutade säsongen med 6 raka vinster. Vi visade verkligen vad som bodde inom oss. Med den flow vi hade på hösten, tror jag dom flesta hade gått med att spela seriematcher till december . Det var väldigt njutbart för oss spelare, staffen och för publiken, vilket man lätt kunde känna inuti. I år går vi från en helt annan utgångspunkt. Redan nu i december ser det väldigt bra ut vad gäller tex spelartruppen. Jag tror även att vi spelare, men också resten av laget/klubben lärde oss mycket av förra säsongen. 2017 gav oss inte enbart lärdomar, utan slutet av säsongen gav oss den optimismen vi kommer behöva för nästa säsong. Med andra ord så kommer säsongen 2018 vara början på något stort. ". 

Vi önskar Behar en framgångsrik säsong

Flera kontrakt kommer då förhoppningsvis innan jul.
Piffen 2018, del 7

Ville Ranta-aho är Piffenspelare också nästa år


28-åriga Ville Ranta-aho har skrivit på för nästa säsong. Ville som även fungerar som lagets fystränare bidrar med en stor erfarenhet i det (hittills) unga gänget. Ville kan hoppa in på nästan vilken position som helst. Den gångna säsong delade han dessutom lagets skyttekungtitel i serien med 7 mål, delvis tack vare en del straffmål, men de måste ju sitta också. Det är få spelare i laget som kan mäta sig med Villes fysik, men hoppas många kommer ett snäpp närmare den kommande säsongen.

Villes säsong 2017 i siffror:
20 seriematcher
1796 minuter
7 mål
2 gula kort
CUPVINNARE

Ville är den sjätte egna spelare som skrivit på för nästa säsong, och månne det inte blir flera…

GM Micke Isaksson kommenterar: "En viktig kugge, som fortsätter i sin roll som spelare samt fystränare. En riktig ikon som är lika viktig på som utanför planen!"

Ville kommenterar: "Förra säsongen var en besvikelse med tanke på potentialen i laget. Ser fram emot en ny säsong med bättre resultat direkt från början. Detta blir min fjärde raka säsong i Piffen och trean och motivationen att hålla egen nivå samt utvecklas finns kvar. Jag hoppas att jag fortsättningsvis kan vara en spelare som lämnar allt på plan oavsett träning eller match". 

Vi önskar Ville en framgångsrik säsong

Flera kontrakt kommer att publiceras snart
Piffen 2018, del 6

Viktor Lindqvist blir den tredje 97:an att skriva på för Piffen


20-åriga Viktor "Vikke" Lindqvist har skrivit på för nästa säsong. Ännu i skrivande stund är Vikke klädd arméns uniform och den gångna säsongen var lite av en mellansäsong. Även Vikke som nu lämnar A-junioråldern, har hunnit med ett antal säsonger för Piffens herrar.

Vikkes säsong 2017 i siffror:
7 seriematcher
226 minuter
CUPVINNARE

Av sex kontrakterade spelare är hela fem unga Piffenfostrade spelare och kanske det blir ännu flera...

GM Micke Isaksson kommenterar: "En egen junior som nu har stora möjligheter att gör sitt slutliga genombrott i herrarna. Det potentiella stora utropstecknet nästa säsong. Härligt!"

Vikke kommenterar: "".
Vikke är ute och försvarar rikets gränser och har inte kunnats nå för en kommentar..

Vi önskar Vikke en framgångsrik säsong

Flera kontrakt kommer att publiceras snart
Piffen 2018, del 5

Petter Sumelius följande man att ansluta för nästa säsoing


20-åriga Petter "Peppe" Sumelius har skrivit på för nästa säsong. Den gångna säsongen blev lite annorlunda för Peppe, som nu till nästa säsong byter ut landets försvarslinje mot Piffens. Trots att Peppe först nu lämnar A-junioråldern, så har han redan ett antal säsonger spelat för Piffens herrar.

Peppe inledde sin karriär för länge sedan i byalaget Skräbböle där han tillsammans med bl.a Jonas orsakade tårar hos motståndarna. Man kan ju undra varför. Fastän fjolåret inte gav så mycket speltid i Piffen så gav säsongen ändå ett militärt FM-silver med Nylands Brigad.

Peppes säsong 2017 i siffror:
6 seriematcher
118 minuter

Av fem kontrakterade spelare är hela fyra unga Piffenfostrade spelare och mera blir det...

GM Micke Isaksson kommenterar: "Otroligt fint att få tillbaka Peppe till laget med full kraft efter en säsong där han mer eller mindre var borta pga att han säkrade landets gränser. Peppe är en kämpe av högsta rang även i det civila samt en viktig "koppi"spelare"

Peppe kommenterar: " Förra säsongen var jag lite utanför då jag var i militären och kunde bara delta i vissa matcher. Nu hoppas jag kunna vara en större del av laget."

Vi önskar Peppe en framgångsrik säsong

Flera kontrakt kommer att publiceras snart

Piffen 2018, del 4

John Adolfsson följande i tur att förlänga med Piffen


17-åriga John Adolfsson inleder sin andra hela säsong med herrlaget. John som denna säsong befäst sin ställning som ytterback i herrlaget, spelade i 18 matcher, och missade några matcher på grund av skada på våren. Nagubördige John har spelat i Piffen sedan 2008 och debuterade också i herrlaget år 2015 John har också dubble...rat i TPS under 4 säsonger. Johns kämpaglöd kan vara ett exempel för alla nuvarande spelare och juniorer.

Johns säsong 2017 i siffror:
18 seriematcher
1453 minuter
Cupsegrare

Av fyra kontrakterade spelare är hela tre Piffenfostrade spelare
kontrakterade och mera kommer .

GM Micke Isaksson kommenterar: "John, Nagus gåva till fotbollen. Ett föredöme för våra egna juniorer hur man med rätt attityd kommer långt. Nyckelspelare redan säsong 2017 men 2018 kan John redan bli en av de bästa i serien på sin position!"

John kommenterar: ” Jag är mycket nöjd med kontraktet. Jag ser framemot att representera Piffen igen nästa år och jag hoppas på att vi kan hålla upp formen vi hade under slutet av förra säsongen. Jag tror vi kan placera oss högt i tabellen om formen håller under hela säsongen.

Piffen 2018, del 3

Piffen förlänger med Micke Karlsson


Den snart 18-åriga Micke Karlsson inleder nu sin tredje hela säsong med herrlaget. Micke har denna säsong etablerat sig i herrlaget, och deltog i alla matcher förutom två, (missade båda förlustmatcherna mot Pallo-Iirot).
Micke har spelat för Piffen (eller knattelagen) ända sedan 6-års ålder. Dessutom dubblerade han säsongen 2015 i KaaPos B-juniorer, samma år som han debuterade i herrlaget. Micke som är som bäst i offensiva uppgifter, visade sin mångsidighet på våren, då han även turade som ytterback.

Mickes säsong 2017 i siffror:
20 seriematcher
1565 minuter
5 mål
1 gult kort
Cupsegrare

Micke, som ännu nästa år är andra-års A-junior, är vår andra hemmafostrade spelare som förlänger med klubben.

GM Michael Isaksson kommenterar: "Micke är en kommande stor ledare såväl på planen som utanför planen. Är otroligt nöjd över att ha denna viktiga kugge klar!"

Micke själv kommenterar: ”Jag är nöjd över egna insatser och lagets, speciellt under slutet visade vi vem vi är som bäst. Inför nästa säsong hoppas jag på att vi fortsätter där vi slutade förra.”

Vi önskar Micke en framgångrisk säsong

Imorgon avslöjar vi följande spelare
Piffen 2018, del 2

Jonas Lehtinen fortsätter i Piffen


Jonas Lehtinen är den första hemmafostrade spelaren att förlänga med Pargas IF inför säsongen 2018. Den 20-årige offensiva Jonas kommer att inleda nästa säsong som "fullvuxen", i och med att A-juniorålder nu är över.

Jonas säsong 2017 i siffror:
17 seriematcher
884 minuter
4 mål
2 gula kort
1 rött kort
Cupsegrare

Jonas förväntas vara en av många av Piffenfostrade spelare i .

Piffens GM Micke Isaksson är glad att man kunnat förlänga kontraktet med Jonas, som anses vara en viktig kugge i lagbygget.

Jonas själv kommenterar att: "Säsongen gick helt okej för laget, speciellt de sista matcherna var bra. Hoppas att vi kan fortsätta från detta nästa säsong. Personligen var jag mycket skadad, så jag kom aldrig upp till min egna nivå. Hoppas nästa säsong blir mindre skadedrabbadoch att jag kan hjälpa laget vinna matcher."

Vi önskar Jonas en framgångsrik säsong

Vi kommer att presentera mera spelare vartefter

Piffen 2018, del 1

Piffen 2018, del 1

Yannick Ossok fortsätter i Piffen

Pargas IF har förnyat spelarkontraktet med Yannick Ossok för säsongen 2018. Den 31-årige kamerunske mittbacken som kom till Pargas i mitten av 2015-års säsong inleder således sin andra fulla säsong i Piffen. I Yannick har vi en stark ledare i den defensiva linjen.

Yannicks säsong 2017 i siffror:
19 seriematcher
1704 minuter
4 gula kort
1 rött kort
Cupsegrare

Yannick har tidigare spelat som proffs i Thailand och Malta, men även spelat i Pallo-Iirot och Salon Palloilijat. Han har även juniorlandskamper på sin meritlista.

Piffens GM Micke Isaksson är glad att man kunnat förlänga kontraktet med en av våra nyckelspelare.

Yannick själv kommenterar att: "Jag ha spelat 2 säsonger för Piffen nu, i den första kom jag in för att hjälpa laget kvar i trean. Detta år var svårt, men vi lyckades vinna cupen och spela strålande de sista 6 matcherna. Jag förväntar mig att Piffen kommer att vara bättre under 2018.

Vi kommer att presentera mera spelare vartefter.

 

 

 

 

PARGAS 5.10.2017

TILL PIFFENS SPELARE

Vi vill tacka er alla för en spännande fotbollssäsong och en fin slutspurt i division 3. Detta år har vi haft många utmaningar, men också många glädjeämnen i laget. De fem senaste matcherna visar, att Piffen är ett mycket starkt lag som kan vinna vem som helst då man får spelet igång. Under sista seriematchen hade vi en hemmapublik på över 200 personer som stolta följde med ert fina spel. På veckoslutet har vi ännu en spännande match, men efter det blir det en kort paus i verksamheten.

 

Igår har Piffen förnyat avtalet med cheftränaren Daniel för nästa säsong. Det betyder att vi kan erbjuda mycket högklassiga träningar för våra spelare under hösten och vintern och hela nästa säsong. Representationslagets verksamhet fortsätter i november med 2 fotbollsträningar/vecka och alla Piffenspelare får en möjlighet att komma med i träningsringen. Genom att vara med och träna under vintern får du en möjlighet att hålla dig i form och att spela fotboll i ett högklassigt lag också nästa säsong. Detta gäller också Piffens A-juniorer. Vi erbjuder våra spelare mycket bra träningar och vi vill göra sakerna så att spelarna trivs och utvecklas. Förhållandena för fotbollsspelarna i Piffen är enastående med egen konstgräsplan och egen fotbollshall och inga deltagaravgifter för spelarna. Under vintern kommer laget vid sidan av fotbollen att delta i en futsalserie (division 4) och träna futsal 1 gång/vecka. Tränarna återkommer med noggrannare info om träningstider och annat!

 

 

PIF JALKAPALLO / PIF FOTBOLL

Kristian Nygrén 040-507 0699

 

Stöd PIF Fotboll - beställ FOTBOLLSkortet 2017

Du vill väl vara med och stöda Pargas IF:s fotbollsverksamhet?

Med frivilliga krafter och små medel försöker vi erbjuda våra unga tjejer och killar
en trygg omgivning samt en högklassig verksamhet så att de kan utvecklas som
fotbollsspelare. I våra lag spelar ca 400 aktiva spelare. Vi behöver din hjälp för att
trygga fotbollen i Pargas. Köp ett fotbollskort för 40 €!

Med kortet kommer du även in på Piffens alla matcher under säsongen och deltar i
utlottningar vid herrarnas hemmamatcher!
Det lättaste sättet att stöda fotbollen i Pargas är att beställa ett fotbollskort på vår nätsida
och betala in 40 € på kontot: FI07 6601 0003 2578 70

Kortförmåner

Fotbollskortet berättigar till gratis inträde till alla Piffens fotbollsmatcher i Pargas

På herrarnas hemmamatcher:

  • Vinster lottas ut vid varje hemmamatch bland de närvarande som visat upp sitt kort.

Du får en kopp kaffe INNAN matchen visslas igång genom att visa upp ditt kort.

På damernas hemmamatcher:

  • Du får en kopp kaffe genom att visa upp ditt kort.


 

Artikel

Domare

Kontaktuppgifter till utbildade domare i PargasLäs mera »
Erik Sumelius
22.11.2016 kl. 13:49

 PIF Fotboll / PIF Knatteliga

Kontaktuppgifter och styrelserLäs mera »
Erik Sumelius
13.10.2016 kl. 12:19